Sângerare în sarcină? URGENT la medic!

1 gravida fotolia 2860589 subscription l jpg jpeg

S├óngerarea vaginal─â poate ap─ârea oric├ónd ├«n decursul celor 40 de s─âpt─âm├óni de sarcin─â ┼či poate fi semnul unui pericol iminent pentru mama ┼či f─ât. Din acest motiv, este ├«ntotdeauna un motiv serios pentru a te prezenta la medic, ├«n regim de urgen┼ú─â!

Sângerarea de la inceputul sarcinii, poate apărea la multe gravide sub formă de pete maronii sau în cantitate mai mare. Ele survin după contact sexual sau dacă există o infecţie a cervixului, iar obsteticianul trebuie consultat obligatoriu.

C├ónd s├óngerearea este ├«nso┼úit─â de dureri abdominale atunci poate fi vorba de o sarcin─â extrauterin─â (ectopic─â). ┼×i ├«n aceste cazuri este nevoie s─â ajunge┼úi urgent la medic pentru a se investiga motivul ┼či a se lua cele mai bune m─âsuri terapeutice disponibile pentru situa┼úia respectiv─â. 

S├óngerarea din al doilea trimestru de sarcin─â difer─â de cea din primul trimiestru. Dac─â s├óngerarea este ├«n cantitate mic─â poate fi cauzat─â de o afec┼úiune a colului. O s├óngerare moderat─â sau mai mare poate indica placenta praevia sau decolarea de placent─â, situa┼úii ├«n care se impun m─âsuri speciale. 

Chiar ┼či travaliul prematur poate fi anun┼úat de o s├óngerare. ┼óine cont de faptul c─â travaliul prematur poate da o s├óngerare ├«nso┼úit─â de contrac┼úii uterine dureroase, dureri de spate, senzatie de greutate ├«n abdomen. De┼či s├óngerarea poate fi nesemnificativ─â, atunci c├ónd apare, este prudent s─â mergi la medic, indiferent de v├órsta sarcinii.