Până acum ai depozitat greșit cartofii. Iată cum se face!

Cartofii rezistă mai mult dacă îi depozitezi folosind un măr și o pungă de hârtie.

Aceste legume au nevoie de mult flux de aer pentru a preveni acumularea de umiditate, care îi face să înmugurească sau chiar să mucegăească.

Dr. Erin Carter este un medic căruia îi place să posteze online rețetele ei sănătoase preferate și a explicat recent  că există „cea mai bună” modalitate de a păstra cartofii pentru a preveni deteriorarea, astfel încât să reziste „cât mai mult posibil”.

cartofi jpg

Cartofii se depozitează în pungi de hârtie, împreună cu un măr. Foto: Shutterstock

Într-un videoclip TikTok, Dr Erin a spus: „Îți încolțesc cartofii înainte de a avea ocazia să-i folosești? Îți voi arăta ceva care îți va schimba viața.”

Dr. Erin Carter a explicat că nu vor mai încolți cartofii  într-o pungă de hârtie. Ea a continuat: „Ia-ți cartofii, dar nu vrei să-i depozitezi într-o pungă de plastic. În schimb, ia o pungă de hârtie.”

Fluxul de aer este cheia pentru a menține cartofii proaspeți și cea mai bună modalitate de a permite mai multă ventilație și de a nu crea un mediu umed pentru cartofi, care i-ar face să putrezească rapid.

Cu toate acestea, doctorul Erin a spus că, pentru a păstra cartofii proaspeți cât mai mult timp posibil, pe lângă punga de hârtie, este nevoie și de un truc.

Dr Erin a spus: „Transferă toți cartofii în punga de hârtie și acum vine adevăratul secret: Vei adăuga un măr în această pungă și apoi mută cartofii într-un loc uscat și răcoros.”

Merele păstrează cartofii proaspeți datorită gazului etilenă pe care îl produc

Gazul de etilenă va încetini sau chiar opri procesul de creștere a cartofilor și îi va face să dureze mult mai mult. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că anumite alte legume, cum ar fi ceapa și usturoiul, pot fi foarte sensibile la gazul de etilenă. De fapt, va accelera procesul de coacere și apoi de deteriorare, așa că asigură-te că vei depozita merele numai alături de cartofi.

Important, de asemenea, este să pui punga cu cartofii și mărul, într-un loc uscat și răcoros, ferit de lumina soarelui.

Sursa: Express