Monturile, tratate chirurgical - află despre abordarea minim invazivă

1 monturi jpg jpeg

Deşi există tot felul de reclame despre dispozitive care ar putea chipurile să ajute în cazul monturilor, realitatea este alta. Acestea se pot corecta cu tratament conservator sau chirurgical, dar numai la indicaţiile oferite de medicul specialist. Despre cum ne afectează viaţa de zi cu zi banalele monturi, descoperim în rândurile ce urmează, din sfaturile şi indicaţiile oferite de dr. ortoped Tarek Nazer.

Monturile - ce sunt, pe înţelesul tuturor

În termeni de specialitate vorbim despre hallux valgus. Presupune ca aspectul picioarelor să fie

deformat, din cauza apariţiei unei proeminenţe osoase şi dure la palpare. Desigur că apare şi durerea, fie spontan, fie secundar, din cauza presiunii pantofilor purtaţi, asupra zonei cu probleme.

Netratate, monturile deformează şi mai mult piciorul; degetul mare se va angula spre exterior, poate

ajunge chiar şi sub degetul al doilea. Poate fi dezvoltată şi artroza, iar durerea este absolut asociată

acestui context. Apar deformările articulaţiilor, arhitecturii piciorului.

Monturile apar mai adesea în cazul femeilor şi una din situaţiile ce determină apariţia lor se referă la

pantofii incomozi, cei înguşti şi nu numai. Specialiştii amintesc, printre cauzele apariţiei de monturi, şi de poliartrită, obezitate sau traumatisme ale picioarelor. În plus, sunt şanse ca istoricul familiei să fie relevant în acest sens.

Ce este de făcut

Medicul specialist ortoped poate indica purtarea de orteze în unele cazuri. În funcţie de cauze şi de

stadiul monturilor, pot fi recomandate medicamente, pierderea în greutate şi purtarea de încălţăminte adecvată şi comodă.

Monturile pot fi atât de dureroase şi severe încât împiedică mersul.  Dr. Tarek Nazer, medic specialist pe care îl găsim la  clinica Masaya recomandă tratamentul chirurgical doar în momentul în care monturile sunt greu de suportat, fără legătură cu aspectul picioarelor. Nu din motive estetice se va recurge deci la intervenţie chirurgicală.

Operaţia în sine poate avea o abordare diversă, existând peste 10 moduri, tehnici la care medicul

ortoped poate să apeleze. Mai mult decât atât, monturile nu trebuie să fie foarte mari şi tot pot crea o durere atât de mare încât pacientul nu mai poate merge normal şi nu poate sta în picioare mult timp. În primele stadii, monturile pot fi operate minim invaziv - vor fi realizate 2 incizii de mici dimensiuni.

Post operator pacientul se va recupera rapid şi fără probleme. Diferenţa enormă va fi legată de durerea, ce nu mai apare. Pentru recuperare totală este de aşteptat în medie 2 până la 6 săptămâni. Utilizând însă o orteză, aşa cum medicul va indica, pacientul poate călca pe picior încă din prima zi post operator.

Clinica Masaya

Un consult de specialitate va fi relevant pentru tratamentul corect privind monturile. Acestea nu dispar de la sine, ci se agravează în timp. O dată apărute, efectele sunt ireversibile. Dr. Tarek Nazer consultă şi operează în cadrul clinicii Masaya, clinică bucureşteană cunoscută pentru dotările sale moderne, cu aparatură de ultimă generaţie, echipă de medici specialişti şi pentru că aici pacienţii au parte de tratamente dintre cele mai moderne.

Detalii regăsim şi online, iar programările pot fi efectuate din cadrul paginii oficiale.