Modul în care stăm pe WC, cauza cancerului intestinal?

Cancerul intestinal este boala canceroas─â dezvoltat─â ├«n intestinul gros. ├Än func╚Ťie de localizarea exacta, cancerul intestinal poate fi numit cancer de colon sau cancer rectal. Majoritatea persoanelor diagnosticate au peste 60 de ani, iar acest tip de cancer devenit din ce ├«n ce mai frecvent, are factori de risc varia╚Ťi, ├«ns─â multe studii au descoperit c─â formele de constipa╚Ťie cronic─â sunt un factor de risc major pentru cancerul intestinal, scrie revista Times India.

1 toaleta png png

Un mic suport pentru picioare ne poate ajuta sa ob╚Ťinem pozi╚Ťia corect─â pe toalet─â. 

Ar trebui s─â defec─âm ghemui╚Ťi

Exist─â dovezi c─â modul ├«n care sunt realizate toaletele moderne ╚Öi felul ├«n care ne a╚Öez─âm pe WC  ar putea duce, de asemenea, la dezvoltarea acestui tip de cancer. Anatomia uman─â nu permite ├«n mod firesc a╚Öezarea pentru a goli intestinele, aceast─â pozi╚Ťie fiind mai degrab─â de natur─â s─â provoace constipa╚Ťie ╚Öi cancer intestinal.

Ghemuirea, ├«n schimb,  este pozi╚Ťia fireasc─â, anatomic─â pentru golirea intestinului, dar ea nu mai este practicat─â ast─âzi dec├ót ├«n toaletele turce╚Öti. Atunci c├ónd ne ghemuim, greutatea natural─â a trunchiului preseaz─â pe intestine, ├«nc├ót nu mai este  nevoie de ├«ncordare. Mai mult, pozi╚Ťia ghemuit permite valvei ileocecale - valva dintre intestinul sub╚Ťire ╚Öi intestinul gros - s─â se etan╚Öeze ├«n mod natural. Mu╚Öchiul  puborectal, care este mu╚Öchiul ata╚Öat de osul pubian, se poate relaxa mai bine atunci c├ónd st─âm ghemui╚Ťi. Toate acestea permit mi╚Öcarea intestinal─â mai u╚Öoar─â, f─âr─â prea mult efort ╚Öi previn constipa╚Ťia.

├Än schimb, atunci c├ónd st─âm pe scaunul de toalet─â ├«mpiedic─âm supapa ileocecal─â s─â se ├«nchid─â corect. Acest lucru face mai grea ob╚Ťinerea unei presiuni interne adecvate ├«n intestine pentru o mi╚Öcare corect─â a fecalelor. C├ónd sta╚Ťi pe toalet─â, mu╚Öchiul plan╚Öeului pelvin folosit pentru a men╚Ťine controlul asupra vezicii urinare ╚Öi a intestinelor r─âm├óne tensionat. C├ónd mu╚Öchiul puborectal nu este relaxat, v─â ├«ncorda╚Ťi ├«mpotriva lui pentru a v─â face nevoile.

Al╚Ťi factori de risc

Cauza exact─â a cancerului intestinal nu este cunoscut─â, dar se cunosc c├ó╚Ťiva factori de risc. Aproape 9 din 10 persoane cu cancer intestinal au 60 de ani sau peste, deci v├órsta este un factor de risc. Un alt factor de risc sunt alimentele pe care le consumi. O diet─â bogat─â ├«n carne ro╚Öie sau procesat─â ╚Öi s─ârac─â ├«n fibre poate cre╚Öte riscul, la fel obezitatea sau supraponderalitatea. ╚śi persoanele sedentare, cele care consum─â alcool sau fumeaz─â, au un risc mai mare de a face cancer intestinal. Un istoric familial de cancer intestinal v─â poate pune, de asemenea, ├«n situa╚Ťia de a avea un risc mai mare de a dezvolta boala.

Citi╚Ťi ╚Öi A╚Öa ├«╚Ťi po╚Ťi cre╚Öte aten╚Ťia ╚Öi concentrarea!