Masturbarea feminină: lucruri pe care este posibil să nu le știi

Un studiu realizat în America a arătat că mai mult de jumătate dintre femeile  între 18 și 49 de ani se masturbează cel puțin o dată la 3 luni.

masturbare_shutterstock 1083110297 (1) jpg

Masturbarea aduce beneficii diverse femeilor care o practică. Foto: Shutterstock. 

Studiul a fost realizat de The Kinsey Institute, iar acest lucru este valabil pentru femeile singure și pentru cele care sunt în cuplu. Plăcerea autoprovocată nu are stigmatizarea pe care o avea cândva, spune dr. Nicole Prause, dar miturile încă afectează felul în care unele femei simt aceste gesturi de autosatisfacere  și modul în care se ating (sau nu) se ating.

Iată cinci lucruri pe care ar trebui să le știi despre masturbare, potrivit WebMD.

Este un lucru bun pentru tine

Masturbarea crește fluxul de sânge în corpul tău și eliberează substanțe chimice pentru a te simți bine, numite endorfine.

 „Asta poate explica de ce există un beneficiu clar pentru starea de spirit, chiar dacă nu ai orgasm”, spune dr. Prause, cercetător în sexualitate la UCLA, citat de WebMD. Și, în timp ce bărbații sunt mai predispuși să vorbească despre detensionarea pe care o simt masturbându-se, cercetările sugerează că este un eliberator de stres pentru ambele sexe. „Îți ia mintea [de la griji] în timp ce activezi zone ale creierului asociate cu plăcerea”, spune dr.Prause.

 Îți îmbunătățește viața sexuală

Masturbarea te poate face să te simți mai în largul tău cu propriul corp, să fii mai dezinhibat și mai încrezător.

„Te pune în contact cu dorințele tale și îți oferă șansa de a-ți cunoaște propriul corp”, spune educatoarea sexuală, dector în psihologie, Yvonne K. Fulbright,

 „Experimentarea a ceea  ce te simți bine și te face să răspunzi pozitiv din punct de vedere sexual poate duce la experiențe sexuale mai bune, atât de unul singur, cât și cu un partener.”

Dacă ai probleme în a ajunge la orgasm, este o modalitate intima, fără stres, de a încerca diferite tipuri de atingere și presiune pentru a vedea ce te ajută să ajungi la punctul culminant, spune Fulbright.

Poate ușura problemele sexuale postmenopauză

Multe femei văd schimbări în timpul menopauzei. Masturbarea poate ajuta, spune Judi Chervenak, medic ginecolog la Montefiore Medical Center din New York City.

„Vaginul se poate îngusta de fapt, ceea ce poate face actul sexual și examenele vaginale mai dureroase.” Dar masturbarea, în special cu un lubrifiant pe bază de apă, poate ajuta la prevenirea îngustarii, la stimularea fluxului sanguin, la ameliorarea unor probleme de la nivelul țesuturilor și de lubrifiere / umiditate, precum și la creșterea dorinței sexuale, spune dr. Chervenak.

Nu trebuie să fie ceva rapid sau să se încheie cu un orgasm

Mass-media poate sugera altfel, dar masturbarea nu este doar o experiență „rapidă”. Este Ok dacă se întâmplă așa, dar  „Grabirea poate face această experioență mai puțin plăcută, la fel și concentrarea exclusivă  pe obținerea uni orgasm”, spune Fulbright.

„Acordați-vă timp să vă atingeți toate părțile corpului sau să încercați diferite poziții și să nu simțiți presiunea pentru a ajunge la punctul culminant.”, mai agaugă medicul sexolog.

Jucăriile pot ajuta

Aproape jumătate dintre femeile americance cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani au folosit o jucărie sexuală precum un vibrator, potrivit unui sondaj realizat de Ashley Leonard de la Universitatea Robert Morris. Dacă ai avut probleme în a ajunge la orgasm prin masturbare, fără a folosi nimic altceva decât propriile atingeri, și dorești să ajungi la punctul culminant, un vibrator, care stimulează terminațiile nervoase din clitoris poate fi de ajutor.

Nu este cazul să te îngrijorezi că ar putea duce la probleme sexuale mai târziu, spune dr. Prause. „Pune pur și simplu plăcerea pe primul loc, simplu, dacă te simți bine, mergi până la orgasm, nu vor exista pericole în viața sexuală, ci mai degrabă avantaje”, mai spune dr. Prause.