Iată ce să faci ca să nu te îngraşi în vacanţă!

Iată câteva strategii aprobate de dieteticieni pentru a evita creșterea în greutate în vacanță, potrivit NetDiary.com

Potrivit medicului dieteticina Brenda Braslow, cu certificare în privința diabetului și bolilor metabolice, creșterea în greutate, în vacanță, este „cel mai nedorit suvenir” pe care nu vrei să-l aduci acasă din călătoria ta. Specialista ne ajută să aflăm cum să evităm acest lucru, dar să ne bucurăm de fiecare moment al călătoriilor și vacanței.

Vacanta concediu familie FOTO Shutterstock jpg

Vacanțele active cu plimbări lungi te pot ajuta să/ți menții greutatea. Foto: Shutterstock

Creșterea în greutate în vacanță nu este inevitabilă, de aceea este nevoie de strategii pentru a ține sub control caloriile pe durata călătoriilor și vacanțelor.

Obiectivul trebuie menținut

Pune-ți obiectivul de a pierde în greutate, în pauză, în timpul vacanței. El trebuie înlocuit cu altul, acela de a-ți menține greutatea (mai degrabă decât să o pierzi). Este important ca  în timpul unei călătorii, să nu existe presiunea și tensiunea legată de alimentație în medii sau culturi noi alimentare când îți dorești să experimentezi. În plus, menținerea greutății actuale în timpul vacanței în loc să te facă să simți că ai câștigat, te face să-ți minimalizezi progresul și să fie greu să continui când te întorci.

Fără calorii lichide

Alegerile inteligente în privința băuturilor fac o diferență uriașă de calorii. Trecerea peste o băutură calorică lasă loc pentru mai multe mese locale pe care vrei să le savurezi cu adevărat. În schimb, alege băuturi cu conținut scăzut de calorii sau pur și simplu folosește un pahar mai mic.

Planificarea este cheia

Pe tot traseul tău trebuie să știi cum să/ți aoperi necesitățile de hrană. De exemplu, mănâncă ceva hrănitor înainte de a merge la aeroport. Adui gustări sănătoase pentru avion și mașină. Pungile de „gustări” din aeroport, benzinării sau magazine de proximitate conțin adesea caloriile aferente a patru porții într-o singură pungă. Fă-ți pachet cu o gustare sau o masă sănătoasă pentru a mânca pe avion. Deși nu poți trece de securitatea aeroportului cu lichide, substanțele solide sunt permise. Luați în considerare pregătirea acestor pachete sănătoase pentru călătorii: sandvișuri, salate, legume crude, brânză, fructe, nuci, semințe sau batoane proteice.

Verifică dacă camera ai la hotel un mic frigider și cuptor cu microunde și ce opțiuni (dacă există) există pentru micul dejun. Cercetează magazinele și piețele locale pentru a cumpăra alimente sănătoase când ajungi.

Controlul porțiilor este necesar

Porțiile excesive de restaurant, bufetul cu tot ce puteți mânca și bucătăria locală ispititoare fac dificilă limitarea caloriilor din vacanță. Ca să ai control, folosește o farfurie, un pahar și un bol mai mic pentru a mânca.

Controlul porțiilor înseamnă că nu trebuie să refuzi mâncărurile locale. Studiile au arătat că ne bucurăm cel mai mult de la primele mușcături din orice mâncăm. După aceea, plăcerea coboară rapid. Așadar, luând doar câteva mușcături în loc să termini, poți să te bucuri de răsfăț și să economisești și calorii.

Legume, măcar jumătate

Umple jumătate din farfurie cu legume. Dacă meniul este strict a la carte, adăugă legume la comandă.  Alege un restaurant care oferă mai multe legume decât murături, salată verde și roșii și caută piețele locale de fermieri pentru produse locale de sezon.

Umple farfuria cu salată proaspătă și folosește bolul sau farfuria mai mică pentru salate de antreu.

Concentreaza-te pe activități non-alimentare

Vacanța înseamnă mai mult decât doar mâncare - este vorba despre relaxare, explorare și petrecerea timpului cu cei dragi. Aleargă cu copiii, mergi într-un tur de mers pe jos când vizitezi obiectivele turistice. S-ar putea să te distrezi atât de mult încât să ai mai des chef să faci mișcare.

Planifică o vacanță activă

Multe activități te pot bucura, indiferent dacă îți plac drumeții, plimbări, ciclismul, caiacul sau înotul. Găsește opțiuni de vacanță activă ghidată. Caută tururi pe jos ale obiectivelor turistice locale, găsește și fă cele mai bune trasee de drumeții sau de biciclete, găsește cele mai bune piscine sau centre de fitness.

Verifică-ți pașii în fiecare zi pentru a valida te menține sănătos. Și nu uita să porți îmbrăcămintea activă, inclusiv pantofii comozi, care să-ți susțină entuziasmul.