Iată ce afrodisiace ai putea să folosești!

image

Libidoul poate fi influențat cu ajutorul afrodisiacelor, dar relația emoțională dintre parteneri nu poate fi schimbată de astfel de factori.  Foto: Shutterstock

Afrodisiacele sunt alimente, băuturi și ierburi care îți cresc dorința de a face sex. Cele mai puternice afrodisiace includ gingko biloba, ovăz sălbatic, ciocolata, dar și altele din categorii la fel de accesibile.

Te-ai întrebat vreodată dacă există o modalitate naturală de a-ți crește libidoul și de a te bucura mai mult de sex? Dacă observi o scădere a dorinței pe măsură ce îmbătrânești, să știi că  atât bărbații, cât și femeile experimentează o scădere a libidoului.

Mulți oameni în această situație apelează la afrodisiace, alimente și ierburi care stimulează apetitul sexual.

Nu toate aceste substanțele afrodisiace funcționează în același mod: îți pot scădea cortizolul (un hormon al stresului), îți pot crește nivelul de testosteron (un hormon care crește apetitul sexual) sau pur și simplu te pot face să te simți fericit și relaxat.

Există multă mitologie în jurul afrodisiacelor și nu orice substanță etichetată ca stimulator al libidoului face cu adevărat ceea ce pretinde. Unele alimente, cum ar fi căpșunile acoperite cu ciocolată, pot fi asociate mai mult cu dragostea , dar oare îți cresc și dorința de sex? Cele mai multe dintre aceste alimente sunt inofensive, dar dacă vrei să iei suplimente pe bază de plante, este important să știi ce conțin ele și cum funcționează.

Ce cauzează libidoul scăzut?

Există mulți factori pentru a experimenta o scădere a libidoului, indiferent de sex, inclusiv următorii:

·     Scăderea normală a libidoului legată de vârstă

·     Factori emoționali și de stil de viață cum ar fi stresul, anxietatea și depresia

·     Consumul de droguri și alcool

·     Condiții medicale cum ar fi apneea obstructivă de somn

·     Testosteron scăzut (la bărbați)

·     Menopauza și alte modificări hormonale (la femei)

·     Efecte secundare ale medicamentelor

Este important să reții că disfuncția erectilă nu este exact aceeași cu a avea un libido scăzut. Disfuncția erectilă, atunci când penisul nu poate menține o erecție poate apărea din diverse motive, inclusiv stres, probleme de sănătate fizică și apetit sexual scăzut.

Dacă ai disfuncție erectilă sau ai alte afecțiuni de sănătate, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă, ar trebui să discuți cu medicul tău pentru a determina cauza înainte de a încerca să te autotratezi cu un afrodisiac fără prescripție medicală.

Uneori, disfuncția sexuală este tratată cu consiliere și o rețetă de la medicul tău. Alteori, poți remedia această problemă prin comunicare sinceră între tine și partenerul tău și prin experimentarea cu ierburi și alimente despre care se știe că au proprietăți afrodisiace. Iată o listă din care poți alege:

·     Gingko biloba

·     Ovăz sălbatic

·     Buruiana de capră înfierbântată (Epimedium)

·     L-arginina

·     Ciocolată

·     Stridii

·     Alcool

·     Căpșune

Dacă folosești alcool pentru a te simți mai confortabil la o întâlnire sau în timpul unei nopți cu partenerul tău, încearcă să fii conștient de modul în care această băutură îți afectează corpul. Limitează-ți consumul la una sau două băuturi pentru a preveni alcoolul să îți afecteze negativ viața sexuală.

Căpșunele, asociate adesea cu Ziua Îndrăgostiților, conțin multă vitamina C și pot stimula ușor apetitul sexual.

Există și alte modalități de a crește dorința sexuală?

Din păcate, nu există un răspuns unic pentru problemele legate de libido. Dacă ești îngrijorat de un nivel scăzut de dorință sexuală, încearcă următoarele opțiuni în timp ce stabilești o întâlnire cu medicul tău pentru a descoperi rădăcina problemei:

Comunică cinstit cu partenerul tău: Nu te simți confortabil să efectuezi anumite acte sexuale? Vorbește despre dacă doriți să faceți sex la un anumit moment sau dacă există altceva pe care preferați să încercați. Conștientizarea nevoilor partenerului tău este o parte importantă a procesului de comunicare sexuală.

Ia în considerare factorii de stres actuali: Ai avut schimbări majore în viață în momentul în care dorința ta a scăzut? De exemplu, ai avut un copil, ai avut un deces în familie sau ai planificat o mutare în țară? Stresul îți poate ucide dorința sexuală. Un studiu cu participante de sex feminin sugerează că femeile cu niveluri cronice de stres ridicate experimentează o excitare mai scăzută și sunt mai distrase în timpul situațiilor excitante. Dacă te poți lega de libidoul scăzut de un eveniment recent, fie așteaptă să vezi dacă lucrurile se îmbunătățesc, fie ia legătura cu medicul tău sau cu un consilier calificat în sănătate mintală pentru a discuta cum poți ajuta la depășirea acestui obstacol.

Consumul de vin poate fi un afrodisiac până la un punct, dar dacă bei o sticlă întreagă împreună cu partenerul tău, te poate face somnoros, îți poate afecta capacitatea de a lua decizii și îți poate scădea dorința de a face sex în general.

Practică obiceiuri sănătoase: persoanele supraponderale sau obeze se confruntă cu niveluri mai ridicate de disfuncție sexuală și au sănătate mintală mai precară decât cei cu un indice de masă corporală sănătos.

Cine nu ar trebui să folosească un afrodisiac?

Chiar dacă înțelegi că dorința sexuală se poate schimba în timp și poate fi diferită cu diferiți parteneri, s-ar putea să te simți stresat de libidoul tău scăzut. Dacă intenționezi să utilizezi unul dintre afrodiziacele enumerate aici pentru a-ți stimula dorința sexuală, asigură-te că ai citit despre substanță și că o utilizezi în mod responsabil.

Probabil că nu vei întâmpina probleme dacă mănânci în exces ciocolată sau te răsfeți cu căpșuni, dar ar trebui să ai grijă cu alcoolul sau alte substanțe care pot dăuna în cantități mari. De asemenea, ar trebui să fii precaut cu plantele medicinale dacă ai o afecțiune sau nu ești sigur cum îți afectează corpul un anumit supliment.

Dacă ai întrebări despre apetitul sexual scăzut, disfuncția erectilă sau orice altceva despre sănătatea ta sexuală, este o idee bună să programezi o întâlnire cu medicul tău pentru a discuta îngrijorările tale. Până atunci, adulții sănătoși ar trebui să se simtă liberi să experimenteze cu afrodisiace fără prescripție medicală.

Sursa: Medicine Net