Greșeli comune legate de prezervativ. Toți ar trebuie să evite!

Utilizarea prezervativelor este o parte vitală a prevenirii răspândirii infecțiilor cu transmitere sexuală și a sarcinilor nedorite, așa că trebuie utilizate în mod corespunzător

Și cu excepția situației în care esti într-un cuplu vechi, prezervativele sunt cele mai bune pentru a preveni răspândirea bolilor cu transmitere sexuală.

image

Greșelile de utilizare a prezervativelor pot avea consecințe nedorite. Foto: Shutterstock

Având în vedere acest lucru, Condoms UK a prezentat erori comune făcute de persoanele care folosesc prezervative.

Mărimea nu e potrivită

Mărimea este o mare problemă când vine vorba de prezervative. Nu este vorba doar despre confort, ele îți pot strica și protecția dacă nu se potrivesc corect. Prezervativele prea mari sau prea mici pot duce la accidente nedorite, cum ar fi alunecarea, ceea ce ar putea însemna multe probleme suplimentare.

Folosirea unui prezervativ larg nu crește doar riscul de apariție sarcinii, dar face, de asemenea, mai mare riscul de infecții cu transmitere sexuală (ITS). Pe de altă parte, un prezervativ prea strâns poate strica atât distracția, cât și siguranța, existând riscul să se rupă.

Nu ține prezervative în portofel

Strângerea și frecarea constantă în interiorul unui portofel poate deteriora ambalajul, ceea ce ar putea cauza rupturi ale prezervativului.

Data de expirare contează

Verificarea datei limită de utilizare a unui pachet de prezervative s-ar putea să nu fie o preocupare, dar este foarte important să o faci.  

Pe măsură ce prezervativele se învechesc, materialele pot începe să se descompună, provocând probleme precum slăbirea, subțierea și pierderea elasticității. Aceaste probleme cresc riscul de rupere, scurgeri și fac prezervativul mai puțin eficient în oprirea bolilor și a sarcinilor nedorite.

Folosirea incorectă

O mică greșeală poate avea consecințe mari. Încercarea de a întoarce pe dos un prezervativ care a fost pus greșit poate provoca rupere, așa că este mai sigur să-l arunci și să începei cu altul nou.

Lubrifiantul este potrivit?

Este de mare ajutor pentru că ajuta la o penetrare mai lină și mai plăcută, dar nu toți lubrifianții sunt buni pentru prezervative.

Cele pe bază de ulei pot slăbi latexul și pot crește riscul de a se rupe. În schimb, optează pentru lubrifianți pe bază de apă, deoarece aceștia tind să fie cea mai bună alegere pentru prezervative.

Grijă când le desfaci!

Deschiderea unui plic cu dinții sau cu unghiile ascuțite poate părea rapidă și ușoară, dar poate provoca daune. Prezervativele sunt delicate și necesită o manipulare atentă pentru a evita orice ruptură sau găuri. Deci, când deschizi, evită aceste gesturi.

Sursa: Daily Star