Fructul cu un efect neașteptat asupra sănătății sexuale a bărbaților

Sănătatea sexuală a bărbaților depășește cu mult performanța fizică; include, de asemenea, sănătatea hormonală, calitatea spermei, libidoul și riscul de cancer de prostată. Toate acestea sunt aspecte ale sănătății sexuale care pot fi afectate pe măsură ce bărbații îmbătrânesc.

sex jpg

Rodia poate atenua simptomele de  disfuncție erectilă. Foto: Shutterstock

Sănătatea noastră sexuală este influențată atât de factori interni, cât și externi, de la genetică la alimentele pe care le consumăm și la bunăstarea noastră emoțională. În timp ce unii dintre acești factori pot fi în afara cpntrolului, anumite obiceiuri de stil de viață pot ajuta la reducerea problemelor în dormitory, iar dieta este unul dintre primele domenii în care putem face unele dintre aceste modificări sănătoase. Pentru bărbații care doresc să-și susțină sănătatea sexuală, adăugarea mai multor rodii în dieta ta poate fi o modalitate eficientă de a face acest lucru.

Rodia poate ameliora simptomele disfuncției erectile

Într-un fruct de rodie vei găsi o cantitate triplă de antioxidanți comparativ cu  alte surse alimentare bogate în antioxidanți, cum ar fi ceaiul verde sau vinul roșu. Dacă nu ești familiarizat cu antioxidanții, acești compuși pot explica legătura dintre rodie și îmbunătățirea sănătății sexuale a bărbaților, deoarece antioxidanții sunt cunoscuți că stimulează fluxul sanguin, reduc inflamația și scad riscul anumitor afecțiuni de sănătate legate de disfuncția erectilă.

rodie jpg

Într-o recenzie științifică din 2013 publicată în Hindawi, cercetătorii au subliniat numeroase studii diferite care au examinat efectele extractului de rodie asupra subiecților cu disfuncție erectilă. Într-un studiu pe animale, cercetătorii au modificat fluxul sanguin arterial al iepurilor pentru a imita cazurile umane de disfuncție erectilă legate de ateroscleroză (acumularea de plăci în artere). În comparație cu animalele care nu au primit extract de rodie, iepurii care au experimentat o creștere a circulației, relaxare musculară și activitate erectilă.

Studiile umane care analizează efectele rodiei asupra sănătății sexuale a bărbaților au produs, de asemenea, rezultate încurajatoare. Revizuirea științifică Hindawi a făcut referire la un mic studiu alternativ în care s-au observat îmbunătățiri raportate în cazurile ușoare până la moderate de simptome de disfuncție erectilă în legătură cu consumul zilnic de suc de rodie pe parcursul a 28 de zile. Toți participanții la studiu au fost bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 70 de ani.

Există, de asemenea, dovezi care sugerează că sucul de rodie poate ajuta la creșterea dorinței sexuale, precum și la îmbunătățirea sănătății spermei. Bărbații care consumă în mod regulat rodie își pot reduce, de asemenea, susceptibilitatea la cancerul de prostată, deoarece unele cercetări au arătat că conținutul de polifenoli din fructe sprijină procesul de apoptoză al corpului nostru sau eliminarea celulelor anormale. În cele din urmă, deoarece rodia este atât de bogată în nutrienți, poate ajuta, de asemenea, la protejarea împotriva dezvoltării bolilor de inimă, a obezității și a altor boli care pot fi dăunătoare sănătății sexuale a bărbaților.

Sursa: Health Digest