Cum îți scade tensiunea arterială în câteva minute

Aceste metode de scădere rapidă a tensiunii arteriale au fost observate de doctorul Jen Caudle, care practică medicina de peste 15 ani.

Există trei scenarii care ar putea determina creșterea tensiunii arteriale crescute.

tensiune_shutterstock 488636155 jpg

Foto: Shutterstock

Medicul de familie, dr. Jen Caudle, care are 223.000 de abonați pe YouTube, a oferit trei modalități de a reduce rapid tensiunea arterială dacă apar aceste scenarii.

Dr Caudle a spus că aceste metode naturale pot reduce tensiunea arterială „super rapid, chiar și în câteva minute”.

Odihna

Primul scenariu al medicului este atunci când pacienții merg din sala de așteptare la cabinetul medicului.

Dr Caudle a spus: „Trebuie să treacă din sala de așteptare în sala de examinare. Ei trebuie să facă ceva mișcare până ajung în sala de examinare.

„Acum, dacă pun imediat o manșetă pentru a măsura tensiunea arterială, vă pot spune că tensiunea lor ar fi destul de mare.”

În acest scenariu, dr. Caudle a spus că pacienții sunt adesea capabili să-și scadă tensiunea arterială foarte rapid, luându-și un moment pentru a se așeza și a se relaxa, pentru a respira adânc și pentru a permite corpului lor să se odihnească.

„Nu este neobișnuit ca tensiunea arterială să fie mai mare pur și simplu pentru că a trebuit să mergi puțin, sau poate te-ai grăbit să ajungi la birou.”

De aceea, dr Caudle te sfătuiește să ceri celui care îți ia tensiunea arterială să aștepte câteva minute înainte de a o verifica.

Respiraţia profundă

Multe persoane sunt anxioase înainte de consultaţie, iar acest lucru poate creşte tensiunea arterială. De aceea, dr Caudle recomandă respiraţia profundă.

Controlul emoţiilor

Emoțiile pot avea un efect puternic asupra tensiunii arteriale, potrivit doctorului Caudle. Supărarea şi plânsul, de exemplu, pot creşte valorile tensiunii arteriale. 

Sursa: Express