Sexul bebeluşului poate fi influenţat

1 2 jpg jpeg

Pentru a înţelege mai bine ce duce la stabilirea sexului copilului tău, e bine să ştii că spermatozoizii, celulele sexuale ale bărbatului, conţin două tipuri de cromozomi, X pentru fetiţă şi Y pentru băieţel. Primul tip de spermatozoizi sunt mai puternici, iar al doilea mai puţin rezistenţi.

Pe de altă parte, ovulul, celula sexuală feminină, are un singur tip de cromozom, X.

Chiar dacă din punct de vedere genetic, sexul bebeluşului este determinat de tată, există câţiva factori prin care şi mama poate influenţa dezvoltarea unei fetiţe sau a unui băieţel.

Dieta poate decide sexul

Alimentele pe care le consumi înainte de momentul în care spermatozoidul fecundează ovulul sunt şi ele un aliat care te ajută să naşti copilul pe care l-ai visat.

Dacă obişnuieşti să iei un mic dejun bogat în zahăr sau să mănânci multe dulciuri, este posibil să fii mămică de băiat.

Nivelul glucozei şi aciditatea cresc mult, ceea ce încurajează dezvoltarea embrionilor masculini. Pe de altă parte, ai multe şanse să naşti o fetiţă când ai grijă ca dieta ta să nu conţină prea multe calorii, dar nici minerale (potasiu, calciu) sau vitamine (C, E sau B12).

Aciditatea favorizează apariţia unei fetiţe

Sigur ai auzit că între îndrăgostiţi există o anume chimie. Cercetătorii chiar au demonstrat că la baza iubirii stau o serie de reacţii chimice. De ce n-ai accepta şi ideea că atunci când concepi un copil este important mediul în care este fecundat?

Aciditatea uterului poate stabili dacă veţi avea o fetiţă sau un băieţel. Făcând spălături vaginale cu apă şi oţet imediat după actul sexual, aciditatea va creşte şi va favoriza dezvoltarea unei fetiţe.

Apa şi bicarbonatul de sodiu scad aciditatea şi ajută spermatozoizii care conţin cromozomul Y să reziste şi să fecundeze ovulul. Aşa cresc şansele să aveţi un băieţel.

Apropierea de ovulaţie creşte şansele la un băiat

Ziua în care are loc actul sexual în urma căruia rămâi însărcinată este importantă pentru stabilirea sexului copilului. Cu cât se petrece mai aproape de momentul ovulaţiei, în care este expulzat ovulul, cu atât sunt mai multe şanse să aveţi un băieţel.

Atunci, spermatozoizii puţin rezistenţi, mici, dar rapizi, care conţin cromozomul Y, pot ajunge mai uşor la ovul şi îl pot fecunda. În schimb, dacă faceţi dragoste cu trei zile sau mai multe înainte de ovulaţie, este posibil să aveţi o fetiţă.

Spermatozoizii cu cromozomul X, fiind mai mari, mai mulţi şi mai puternici, vor rezista până când ovulul va fi eliberat şi-l vor întâlni.

N-ai orgasm? Poţi avea o fetiţă!

La fel de important ca momentul în care este conceput copilaşul este şi ceea ce se petrece în timpul actului sexual.

O penetrare mai adâncă permite spermatozoizilor purtători de cromozom Y să se apropie mai mult de ovul şi să-l poată fecunda imediat, ducând la apariţia unui băieţel.

De asemenea, dacă ai orgasm, corpul tău va elibera o substanţă care scade aciditatea uterului în care se află ovulul şi creşte probabilitatea naşterii unui băieţel. Acelaşi rezultat poţi obţine şi dacă orgasmul se produce după ce partenerul a ejaculat.

Atunci spermatozoizii sunt aspiraţi în uter, iar cei care conţin cromozom Y vor ajunge mai uşor la ovul.