Cistectomie radicală cu neovezică ileală, realizată cu succes la Spitalul Clinic SANADOR

1 conf gingu constantin jpg jpeg

Cistectomia este intervenţia chirurgicală prin care se îndepărtează, complet sau parţial, vezica urinară. Cistectomia radicală (totală) este indicată în cazul tumorilor vezicale maligne care infiltrează peretele vezical şi reprezintă cea mai bună opţiune terapeutică pentru extinderea sau recurenţa cancerului, crescând şansele de supravieţuire.

La pacienţii supuşi unei cistectomii radicale, este necesară asigurarea unei noi căi de evacuare a urinei. Rezervorul vezical de substituţie (neovezica) este una dintre cele mai recomandate soluţii în acest caz, pentru că permite evacuarea urinară în condiţiile de dinaintea intervenţiei chirurgicale. Soluţia este însă condiţionată de păstrarea uretrei şi a aparatului sfincterian.

Un astfel de caz medical este cel al pacientului Toader P., care, în urma diagnosticării cucancer vezical infiltrativ, a fost supus unei cistectomii radicale cu neovezică ileală la Spitalul Clinic SANADOR.

„În urmă cu un an, am aflat ca voi fi nevoit să trec printr-o operaţie grea, o cistectomie radicală, ca urmare a unei tumori. Fiind vorba de o intervenţie dificilă şi riscantă, am vrut ca viaţa mea să fie în mâinile celor mai buni medici. La recomandarea verişoarei mele, care este medic, am mers la dl Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic urolog la Spitalul Clinic SANADOR. S-a realizat o cistectomie radicală cu neovezică ileală, adică îndepărtarea vezicii şi construcţia unei vezici noi. Intervenţia a decurs fără probleme. Acum, mi-am reluat viaţa şi mă simt foarte bine.” La un an de la intervenţia complexă, Toader P. este recuperat în întregime, iar rezultatele analizelor sunt în parametri normali.

oferă pacienţilor

, realizate de medici cu o bogată experienţă în chirurgia minim invazivă, şi la echipamente medicale de ultimă generaţie.

Conf. Dr. Constantin Gîngu, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică şi Reconstructivă, este unul dintre medicii de elită ai echipeiSpitalului Clinic SANADOR şi abordează cu succes intervenţii de mare complexitate, în diverse arii urologice.

Recunoscut pentru talentul său chirurgical de excepţie, conferenţiarul Gîngu realizează la Spitalul Clinic SANADOR o gamă extinsă de intervenţii, inclusiv cu ajutorul chirurgiei robotice cu sistemul chirurgical robotic de ultimă generaţie da Vinci Xi:

  • Chirurgie onco-urologică şi reconstructivă complexă;
  • Chirurgie de glande suprarenale;
  • Chirurgie renală – nefrectomii, nefroureterectomii;
  • Chirurgie vezicală – rezecţii endoscopice, cistectomii radicale pentru tumori vezicale infiltrative cu diverse tipuri de derivaţii urinare, inclusiv reconstrucţii vezicale – neovezică la bărbaţi sau femei;
  • Patologie testiculară, inclusiv cu limfodisecţie retroperitoneală;
  • Tumori peniene, inclusiv cu limfodisecţii inghino-femurale;
  • Chirurgia prostatei – rezecţii de prostată, prostatectomii radicale cu limfodisecţii;
  • Chirurgie reconstructivă uretrală, inclusiv uretroplastii.

şi-a completat în 2020 portofoliul de echipamente medicale de elită cu

, cel mai avansat sistem robotic chirurgical din lume. Da Vinci Xi asigură o acurateţe de excepţie a actului operator, cu prognostic postoperator foarte bun. Pentru pacient, beneficiile chirurgiei robotice includ mai puţine complicaţii (precum infecţiile), durere şi sângerare reduse, cicatrici mai mici şi mai puţin vizibile, recuperare rapidă şi perioadă de spitalizare mai scurtă.