Ceaiurile care te pot ajuta să arzi grăsimea viscerală

Două tipuri de ceai te-ar putea ajuta să slăbești în jur de 1,5 kilograme în câteva săptămâni, potrivit cercetărilor.

Spre deosebire de grăsimea abdominală, care este vizibilă și face pliuri, grăsimea viscerală este ascunsă adânc în abdomen, înconjurând organele vitale, cum ar fi ficatul și pancreasul.

Ea poate declanșa probleme grave de sănătate, de la boli de inimă la diabet. Din fericire, eliminarea ei ar putea fi realizată și cu ajutorul ceaiurilor, scrie Express.

Potrivit cercetătorului chimist, dr. Tim Bond citat de Express, ceaiul negru și verde ar putea veni în ajutorul tău.

 „Atât ceaiul negru, cât și ceaiul verde pot reduce grăsimea viscerală. Ceaiul verde are o reputație puternică în mintea publicului pentru gestionarea greutății, dar este important să știm că și ceaiul negru poate ajuta. Ambele ceaiuri stimulează metabolismul și, prin urmare, ajută la pierderea în greutate datorită conținutului lor de catechine polifenolice.”

Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock

Ceaiul crește hidratarea și aduce în organism antioxidanți care ajută la menținerea sănătății. Foto: Shutterstock

Potrivit specialistului, polifenolii din ceaiul negru inhibă acumularea de grăsime corporală prin creșterea defalcării grăsimii corporale, ajutând la reducerea dezvoltării celulelor adipoase și blocând procesele de obezitate și creșterea asociată a grăsimii corporale printr-un mecanism antioxidant și antiinflamator.

„Catechinele din ceaiul verde cresc, de asemenea, pierderea de grăsime viscerală, în special atunci când sunt combinate cu exerciții.

O cercetare, publicată în Journal of Functional Foods, a constatat că ceaiul verde bogat în catechine este capabil să ardă grăsimea viscerală în 12 săptămâni. Un studiu realizat pe 118 subiecți, care au băut lichide bogate în catechine, băuturi cu cofeină și un grup de control, au constat în adunarea de date timp de 12 săptămâni.

Greutatea corporală și dispoziția grăsimii corporale a fost măsurată în săptămânile zero, opt și 12.

Descoperirile au sugerat că ceaiul verde a fost capabil să elimine grăsimea viscerală și grăsimea corporală. De asemenea, ceaiul negru te poate ajuta să arzi grăsimile viscerale.

„Ceaiul poate contribui, de asemenea, la pierderea în greutate și a grăsimilor printr-un efect prebiotic.Cercetările arată că polifenolii din ceai generează acizi grași cu lanț scurt (SCFA) în intestin care interacționează cu microbiota intestinală și influențează metabolismul grăsimilor.”, a completat expertul citat de Express.

Cercetările sugerează că puteți începe să observați efecte în doar 12 săptămâni, dar pentru ca acest lucru să fie pozibil, trebuei elimitnate și cauzele care au dus la îngrășare, adică trebuie realizate schimbări în stilul de viață.

Citește și Alexandru Pesamosca, cel mai apreciat pediatru român. De ce a fost considerat Îngerul copiilor