Cea mai bună poziţie sexuală contra infecțiilor urinare

Infecțiile tractului urinar se pot întâmpla oricui de orice vârstă sau sex, dar sunt cunoscute pentru că, cel mai des, în cazul fmeilor, apar după sex.  

Acest lucru se datorează faptului că bacteriile care trăiesc în zona genitală pot pătrunde în uretră - care are o mică deschidere în apropierea vaginului - în timpul sexului.

Bacteriile se deplasează în vezică și provoacă o infecție, care duce la simptome de durere la urinare și un sentiment constant de „nevoie de a urina”.

Există câteva sfaturi pe care femeile le pot urma pentru a încerca să evite o infecție după sex.

Primul sfat al urologilor este ca imediat după sex să mergi pentru a elimina urina, astfel elimini instantaneu orice bacterie care se află în zonă.

Dar, de asemenea,  experții spun că multe femei nu știu că poziția lor sexuală preferată ar putea fi problema.

Expertul în sex Ruby Rare a spus pentru The Sun: „Regula generală este că pozițiile cu frecare mai mare între corpuri echivalează cu un risc mai mare de infecții urinare.

„În timp ce actul frecare poate fi incredibil de plăcut, mișcarea respectivă este cea care poate răspândi bacteriile mai ușor. Sexul este menit să fie excitant și plăcut. Chiar dacă aceste poziții și activități pot crește șansa de a obține o infecție, nu ar trebui să încetați să le faceți, cu excepția cazului în care așa vă sfătuiește medicul.”, a pecizat experta,

Aceasta a continuat: „Uretra este situată între clitoris și deschiderea vaginală. Doar pe baza proximității, riscul ca fluidele sexuale și bacteriile să intre în contact cu uretra și să poată infecta uretra este mare.”

cuplu sex

Poziția misionarului crește riscul de infecție urinară. Foto: Shuttesrtock

Pozițiile care cresc riscul sunt următoarele:

Misionar

Poziția misionară mereu de încredere apropie uretra femeii și penisul bărbatului. Acest lucru crește numărul de bacterii care călătoresc către uretră, vezică urinară sau rinichi și astfel crește riscul de infecție.

Un sfat bun este să plazezi picioarele pe umerii partenerului pentru a reduce riscurile.

Pozița în care femeia stă deasupra bărbatului

Când femeia stă deasupra bărbatului, uretra ajunge foarte mult în apropierea penisului. Frecarea este foarte mare aici și bacteriile se răspândesc mult mai ușor.

Penetrarea cu degetele

„O concepție greșită comună este că infecțiile urinare apar doar prin penetrarea penisului în vagin”, a spus Ruby.

„Degetele pot transmite cu ușurință bacteriile, mai ales când te gândești la câți germeni intră în contact cu mâinile tale, zilnic. Înainte ca lucrurile să devină prea palpitante în pat, nu uitați să vă spălați pe mâini, pentru a limita riscurile.”, a spus specialista

Sexul anal

„Dacă vorbim despre răspândirea bacteriilor, atunci trebuie să vorbim mai ales despre sexul anal.Orice a fost în și în jurul anusului trebuie spălat bine înainte de a ajunge la vulvă și vagin. Pentru a limita transmiterea bacteriilor, folosiți un prezervativ nou. Mănușile din latex sunt, de asemenea, grozave dacă îți folosești mâinile.”, a explicat specialista.

Cea mai bună poziție sexuală pentru evitarea infecțiilor urinare este poziția câinelui.

Având în vedere locația uretrei, poziția este una dintre cele mai puțin susceptibile de a duce la o infecție urinară. 

Atât penisul, cât și frecarea se îndepărtează mai mult de uretră.

Dar, nu doar sexul cu altcineva poate declanșa o infecție urinară.

„Infecțiile urinare pot apărea după sex, dar este, de asemenea, posibil să apară după masturbare sau utilizarea jucăriilor sexuale, deoarece acestea ar putea ajuta la împingerea bacteriilor către uretră”, a spus ea

„Șansele ca jucăriile tale sexuale să provoace infecții urinare sunt scăzute dacă sunt curățate corespunzător la fiecare utilizare. Evitați jucăriile poroase din materiale precum PVC, deoarece pot aduna bacterii chiar și după curățarea lor. Și curățarea excesivă poate provoca probleme, deoarece săpunurile și substanțele chimice dure pot ucide bacteriile bune din vagin, tulburând echilibrul bacteriilor bune și rele.” a mai adugat specialista.

Când ceva vă perturbă flora vaginală și provoacă un raport nesănătos de bacterii bune și rele, ai putea fi mai predispusă la contractarea unei infecții urinare.