VIDEO: Totul despre micozele unghiilor

1 2 jpg jpeg

Încălţămintea închisă o favorizează

Micoza este cauzată de o ciupercă şi poate infecta una sau mai multe unghii. În special, ciuperca atacă unghia mare de la picior, dar poate apărea şi la celelalte unghii, inclusiv cele de la mâini. Infecţia poate fi luată mai uşor din mediile umede, precum piscinele, ştrandurile sau de la saune şi duşuri.

Totodată, şi încălţămintea închisă oferă condiţii prielnice onicomicozei, deoarece creează un mediu umed şi păstrează piciorul cald. Se transmite de la o persoană la alta

Micoza este uşor transmisibilă de la o persoană la alta. Dacă foloseşti în comun cu persoane bolnave prosoape sau obiecte din trusa de pedichiură şi de manichiură, te poţi îmbolnăvi.

Dacă mergi desculţă la duşurile comune sau pe marginea piscinelor, riscul este la fel de mare. Potrivit medicilor, şi persoanele trecute de vârsta de 60 de ani, cele cu un sistem imunitar slăbit, diabeticii, cât şi cei care au probleme cu circulaţia periferică au o predispoziţie pentru această boală.

Cei care suferă de această afecţiune trebuie să ia medicamente antimicotice. Totodată, există şi unguente antifungice, pe care medicii le prescriu mai mult pentru a împiedica recidiva. Tot pentru ca infecţia să nu reapară, este importantă folosirea unor unguente antifungice.

Mai mult, pe timpul verii este indicat să foloseşti un spray antifungic. Pulverizează-l atât pe picioare, cât şi în interiorul pantofilor. Tot pentru a evita transpiraţia picioarelor, este indicat să foloseşti şi pudră, pe care să o aplici înainte să te încalţi.

Trebuie să respecţi cu stricteţe regulile de igienă personală. Ai grijă să ţii unghiile de la picioare tăiate scurt. Tototdată, foloseşte numai încălţăminte decupată şi şosete din bumbac.

Mersul la ştrand nu este interzis atâta vreme cât respecţi anumite reguli. Trebuie doar să ai grijă ca bazinul pe care l-ai ales să aibă apa curată şi dezinfectată. Trebuie, de asemenea, ca după ce ieşi din apă, să porţi şlapi.