VIDEO: Totul despre micozele unghiilor

1 2 jpg jpeg

Încălţămintea închisă o favorizează

Micoza este cauzat─â de o ciuperc─â ┼či poate infecta una sau mai multe unghii. ├Än special, ciuperca atac─â unghia mare de la picior, dar poate ap─ârea ┼či la celelalte unghii, inclusiv cele de la m├óini. Infec┼úia poate fi luat─â mai u┼čor din mediile umede, precum piscinele, ┼čtrandurile sau de la saune ┼či du┼čuri.

Totodat─â, ┼či ├«nc─âl┼ú─âmintea ├«nchis─â ofer─â condi┼úii prielnice onicomicozei, deoarece creeaz─â un mediu umed ┼či p─âstreaz─â piciorul cald. Se transmite de la o persoan─â la alta

Micoza este u┼čor transmisibil─â de la o persoan─â la alta. Dac─â folose┼čti ├«n comun cu persoane bolnave prosoape sau obiecte din trusa de pedichiur─â ┼či de manichiur─â, te po┼úi ├«mboln─âvi.

Dac─â mergi descul┼ú─â la du┼čurile comune sau pe marginea piscinelor, riscul este la fel de mare. Potrivit medicilor, ┼či persoanele trecute de v├órsta de 60 de ani, cele cu un sistem imunitar sl─âbit, diabeticii, c├ót ┼či cei care au probleme cu circula┼úia periferic─â au o predispozi┼úie pentru aceast─â boal─â.

Cei care sufer─â de aceast─â afec┼úiune trebuie s─â ia medicamente antimicotice. Totodat─â, exist─â ┼či unguente antifungice, pe care medicii le prescriu mai mult pentru a ├«mpiedica recidiva. Tot pentru ca infec┼úia s─â nu reapar─â, este important─â folosirea unor unguente antifungice.

Mai mult, pe timpul verii este indicat s─â folose┼čti un spray antifungic. Pulverizeaz─â-l at├ót pe picioare, c├ót ┼či ├«n interiorul pantofilor. Tot pentru a evita transpira┼úia picioarelor, este indicat s─â folose┼čti ┼či pudr─â, pe care s─â o aplici ├«nainte s─â te ├«ncal┼úi.

Trebuie s─â respec┼úi cu stricte┼úe regulile de igien─â personal─â. Ai grij─â s─â ┼úii unghiile de la picioare t─âiate scurt. Tototdat─â, folose┼čte numai ├«nc─âl┼ú─âminte decupat─â ┼či ┼čosete din bumbac.

Mersul la ┼čtrand nu este interzis at├óta vreme c├ót respec┼úi anumite reguli. Trebuie doar s─â ai grij─â ca bazinul pe care l-ai ales s─â aib─â apa curat─â ┼či dezinfectat─â. Trebuie, de asemenea, ca dup─â ce ie┼či din ap─â, s─â por┼úi ┼člapi.