VIDEO: Cum să scapi de durerile încheieturilor

2 jpg jpeg

Frigul, factor favorizant

Mai mulţi chirurgi americani sunt de părere că ar trebui să dăm vina pe schimbările presiunii aerului. S-a demonstrat că cea mai mică schimbare poate favoriza durerea artritică. În plus, circulaţia sângelui este limitată din cauza lipsei de activitate din timpul iernii. La fel de bine, se poate spune despre circulaţia sângelui că este mai mică la extremităţi, iar rezultatul este simplu: dureri şi încheieturi sensibile.

Antrenorii de fitness avertizează, de asemenea, că lunile mai reci ale anului îngreunează ţinerea sub control a simptomelor artritei. Ea apare la încheieturile mâinilor, coloana vertebrală şi genunchi. Un factor important este şi vârsta din cauza căreia durerile pot fi cauze ale osteoartritei.

Soluţia cea mai la-ndemână pentru a scăpa sensibilitatea şi inflamarea muşchilor este activitatea fizică. Ea întăreşte încheieturile şi le face mai flexibile. Un exerciţiu uşor este următorul: aşază-te şi ridică-te de pe un scaun într-o mişcare uşoară, controlată. Fă asta câte 20-30 de minute pe zi. Nu te arunca să le faci pe toate deodată. Încearcă doar 5 minute la început.

Citeşte şi:

Exerciţii pentru genunchi şi glezne

Stretching-ul repară genunchii bolnavi

Nu neglija durerea de la nivelul genunchilor

Trucuri prin care poţi ameliora durerea:

- fă mişcare, în sală sau acasă, dar care să nu îţi solicite şi mai mult încheieturile;

- terapie acvatică ajută la întărirea muşchilor spatelui şi ai picioarelor;

- foloseşte cât de des poţi scările şi nu liftul;

- fă exerciţii uşoare de stretching cât timp te uiţi la televizor;

- baia caldă ajută la încălzirea încheieturilor, respectiv la ameliorarea durerii.