Vezi ce obiceiuri ┼či alimente ├«┼úi dau dureri de cap!

1 2 jpg jpeg

Oboseala, alimentaţia săracă în nutrimenţi, o răceală, o criză biliară, sinuzita, stresul, dereglările hormonale - toate favorizează apariţia durerii de cap.

Indiferent de tipul de cefalee, aceasta poate fi localizată în mai multe zone, pe partea dreaptă sau pe cea stângă, la frunte, la ceafă. Durerile pot fi pulsatile, surde sau violente. Un lucru e cert: nu te mai lasă să te concentrezi pe treburile tale zilnice.

Uite care sunt gre┼čelile frecvente pe care ┼či tu le faci!

Poziţia în care dormi

Dac─â te numeri printre persoanele care obi┼čnuiesc s─â doarm─â pe burt─â, aceasta poate fi o cauz─â a apari┼úiei migrenelor, deoarece g├ótul st─â r─âsucit o perioad─â lung─â, ap─âs├ónd pe nervi, vase de s├ónge ┼či vertebrele cervicale. ┼×i perna joac─â un rol important ├«n calitatea somnului ┼či a st─ârii tale de a doua zi.

Cite┼čte ┼či: Pozi┼úia de somn poate influen┼úa s─ân─âtatea creierului

Consumul excesiv de cafea sau de ciocolat─â

Consumul de cafein─â reprezint─â de multe ori o enigm─â. ├Än timp ce pe unii ├«i ajut─â s─â scape de durerea de cap, la al┼úii consumul excesiv o favorizeaz─â. Aceast─â situa┼úie este comun─â ┼či ├«n cazul consumului de ciocolat─â, care con┼úine ┼či ea cofein─â. ├Äncearc─â s─â limitezi por┼úia p├ón─â descoperi care este cantitatea ideal─â pentru buna func┼úionare a organismului t─âu.

Statul la birou peste program

Orele petrecute pe scaun, ├«n fa┼úa computerului faciliteaz─â la finalul zilei de munc─â dureri la nivelul mu┼čchilor g├ótului, umerilor ┼či cefei. Aceast─â tensiune muscular─â poate fi una din cauzele problemei tale. ├Äncearc─â s─â faci pauze mici ┼či dese ├«n care s─â te ridici de pe scaun ┼či s─â faci c├ó┼úiva pa┼či.

Sari peste mese ┼či nu te hidratezi corespunz─âtor

Atunci c├ónd nu ai o alimenta┼úie echilibrat─â ┼či la ore fixe, zah─ârul din s├ónge scade, corpul elibereaz─â hormoni care contracareaz─â nivelul sc─âzut al glucozei, iar aceste modific─âri se pot resim┼úi ├«n tot organismul. ├Äncearc─â s─â nu stai mai mult de 4-5 ore nem├óncat ┼či mereu s─â ai c├óte o gustare s─ân─âtoas─â ├«ntre mese.

La primul semn de durere e bine s─â bei un pahar cu ap─â ┼či dac─â nu cedeaz─â, atunci m─ân├ónc─â ceva. Dac─â nici a┼ča nu ai sc─âpat de durerea teribil─â de cap, doar atunci po┼úi s─â apelezi la pastile.

Consumi adesea vin ro┼ču ┼či br├ónz─â maturat─â

Aceste dou─â alimente con┼úin tiramin─â, o substan┼ú─â format─â prin descompunerea proteinelor pe m─âsura matur─ârii alimentelor. Aceasta poate provoca dureri de cap prin dilatarea vaselor sangvine. Un alt motiv pentru care vinul ro┼ču poate da dureri de cap este prezen┼úa polifenolilor, care pot influen┼úa metabolismul serotoninei din creier.

Cite┼čte ┼či: Vinurile medicinale ne men┼úin ├«n form─â

La ce plante trebuie s─â apelezi?

Chiar ┼či banala durere de cap poate fi comb─âtut─â cu ajutorul plantelor. Iat─â cum!

Menta are foarte multe beneficii ┼či pentru aceast─â problem─â nu ai nevoie dec├ót de o linguri┼ú─â de frunze la o can─â cu ap─â fiart─â, acoper─â ┼či las─â la infuzat 5 minute. Apoi bucur─â-te de acest mic r─âsf─â┼ú.

Ceaiul de ciuboţica-cucului, renumit pentru tratarea migrenelor, se prepară la fel ca infuzia de mentă.

Gingko biloba vine ├«n ajutorul t─âu ┼či ├«mbun─ât─â┼úe┼čte circula┼úia sangvin─â, permi┼ú├ónd oxigenarea creierului. Evit─â cu orice pre┼ú s─â iei gingko biloba ├«n acela┼či timp cu aspirina sau cu alte medicamente pentru dureri de cap, pentru a nu te expune riscului s─â apar─â reac┼úii adverse.

Mu┼če┼úelul este cel mai bun calmant ┼či elibereaz─â tensiunea cauzat─â de stres.O can─â de infuzie de plant─â scade intensitatea durerii.