Uite cum să faci faţă alergiilor în luna APRILIE!

1 2 jpg jpeg

A sosit sezonul alergiilor şi, pentru a te putea bucura de beneficiile timpului frumos, este bine să ţii cont de câteva aspecte.

Ai grijă de sistemul tău imunitar

Imunitatea ta recunoaşte polenul ca fiind o substanţă periculoasă pentru organismul tău, tocmai din acest motiv transmite semnale precum strănutul, mâncărimile de nas, ochi sau piele.

Este indicat să ai grijă de cantitatea de polen din aer când ieşi afară, mai ales că aceasta este mai ridicată după amiaza, scăzând intensitatea spre seara. Un aspect neplăcut este acela că polenul din aer poate rămâne blocat pe lentilele de contact, astfel că în acest caz este bine să ai în permanenţă ochelari de soare care să îţi protejeze ochii.

Uite care sunt cele mai bune remedii pentru imunitate

Apelează cu încredere la antihistaminice

Este foarte important ca dimineaţa înainte să ieşi din casă să iei antihistaminice şi să nu aştepţi până în clipa în care deja sunt prezente simptomele de alergie la polen.

Dacă alergia ta este mai ales la florile care înfloresc primăvara, atunci cu două săptămâni înainte de deschiderea lor este bine să foloseşti un spray nazal. Această perioadă corespunde mai mult primei săptămâni din aprilie.

Citeşte şi: Soluţii eficiente pentru alergiile de primăvară

Izolează-ţi casa

Cea mai bună modalitate să te protejezi de alergiile primăvaratice este să ţii geamul închis pe timpul zilei şi cum ai ajuns acasă să pui hainele purtate pe stradă direct în maşina de spălat. La fel ar fi bine să procedezi şi dacă ai animale de companie. Ele trebuiesc spălate cât mai des, deoarece polenul poate rămâne lipit de blana lor.

Apelează la terapiile alternative

O alternativă sănătoasă la antihistaminice este acupunctura, cu ajutorul căreia îţi poţi curăţa căile nazale şi întări imunitatea, oferindu-ţi un echilibru stabil pentru tot organismul.

Cu cel puţin una-două săptămâni înainte să înflorească florile apelează la acupunctură.

Te-ar mai putea interesa şi: Uite cum poţi să scapi de durere prin acupunctură

Dieta este un element cheie

Poate ţi se pare bizar, însă alimentele pe care le consumi te pot ajuta să ai o imunitate bună pe tot parcursul anului şi mai ales în această perioadă. Evită lactatele, alimentele reci, procesate şi foarte condimentate. Acestea favorizează apariţia mucusului. Evitându-le vei putea să te bucuri de o respiraţie nazală mai bună.