Uite ce îţi poate agrava alergia

1 2 jpg jpeg

F─âra tratament ┼či ├«ngrijire medical─â, eczema alergic─â se poate extinde si suprainfecta, de aceea este important s─â fie detectat─â din timp ┼či tratata corespunz─âtor. Tot din acest motiv trebuie s─â ┼čtim care sunt obiceiurile care ne agraveaz─â alergiile.

Fumatul ┼či consumul de alcool

Cu siguran┼ú─â ┼čti┼úi care sunt efectele nocive ale fumatului ┼či ale consumului de alcool asupra s─ân─ât─â┼úii, dar ┼čtia┼úi c─â obiceiul nu tocmai s─ân─âtos agraveaz─â alergiile? Dac─â e┼čti alergic, trebuie s─â ┼čtii c─â un singur pahar de vin ├«┼úi poate ├«nmul┼úii simptomele alergice, astfel ├«nc├ót ochiii vor deveni mai ro┼čii ┼či vor ap─ârea m├ónc─ârimi la nivelul lor, nasul se va ├«nfunda ┼či vei respira cu dificultate.

De asemenea, fumatul poate agrava simptomele alergiilor de sezon pentru c─â fumul de ┼úigar─â dezvolt─â sensibilitatea la polen sau la diferi┼úii spori, ├«n special ├«n cazul alergiilor de prim─âvar─â ┼či toamn─â.

Stresul

Studiile au ar─âtat c─â stesul ┼či anxietatea, chiar si la niveluri mici, duc la agravarea simptomelor specifice alergiilor. Stresul duce la cre┼čterea unor compusi care augmenteaz─â simptomele alergice, dar face ┼či ca un tratamentul standard pentru alergii s─â nu mai func┼úioneze.

Cite┼čte ┼či:

Sucul de ro┼čii, bun dac─â ai alergie la soare

Astmaticii pot dezvolta alergie la pisici

Joggingul de diminea┼ú─â ┼či la pr├ónz

Concentra┼úia de polenuri ├«n aceste perioade ale zilei este foarte mare. Din acest motiv, persoanele cre au alergie la polen, ar trebui s─â evite, pe c├ót posibil, activit─â┼úile care presupun mi┼čcare ├«n cursul dimine┼úii sau la pr├ónz.

Alergiile sunt pe c├ót de diverse, pe at├ót de periculoase. Astfel, nu trebuie s─â privi┼úi aceast─â problem─â cu pasivitate, ci trebuie s─â lua┼úi m─âsuri. Merge┼úi la medic, acesta fiind ├«n m─âsur─â s─â v─â recomande un tratament ┼či s─â v─â explice care sunt modalit─â┼úi de prevenire a agrav─ârii alergiilor.