Uite ce îţi poate agrava alergia

1 2 jpg jpeg

Făra tratament şi îngrijire medicală, eczema alergică se poate extinde si suprainfecta, de aceea este important să fie detectată din timp şi tratata corespunzător. Tot din acest motiv trebuie să ştim care sunt obiceiurile care ne agravează alergiile.

Fumatul şi consumul de alcool

Cu siguranţă ştiţi care sunt efectele nocive ale fumatului şi ale consumului de alcool asupra sănătăţii, dar ştiaţi că obiceiul nu tocmai sănătos agravează alergiile? Dacă eşti alergic, trebuie să ştii că un singur pahar de vin îţi poate înmulţii simptomele alergice, astfel încât ochiii vor deveni mai roşii şi vor apărea mâncărimi la nivelul lor, nasul se va înfunda şi vei respira cu dificultate.

De asemenea, fumatul poate agrava simptomele alergiilor de sezon pentru că fumul de ţigară dezvoltă sensibilitatea la polen sau la diferiţii spori, în special în cazul alergiilor de primăvară şi toamnă.

Stresul

Studiile au arătat că stesul şi anxietatea, chiar si la niveluri mici, duc la agravarea simptomelor specifice alergiilor. Stresul duce la creşterea unor compusi care augmentează simptomele alergice, dar face şi ca un tratamentul standard pentru alergii să nu mai funcţioneze.

Citeşte şi:

Sucul de roşii, bun dacă ai alergie la soare

Astmaticii pot dezvolta alergie la pisici

Joggingul de dimineaţă şi la prânz

Concentraţia de polenuri în aceste perioade ale zilei este foarte mare. Din acest motiv, persoanele cre au alergie la polen, ar trebui să evite, pe cât posibil, activităţile care presupun mişcare în cursul dimineţii sau la prânz.

Alergiile sunt pe cât de diverse, pe atât de periculoase. Astfel, nu trebuie să priviţi această problemă cu pasivitate, ci trebuie să luaţi măsuri. Mergeţi la medic, acesta fiind în măsură să vă recomande un tratament şi să vă explice care sunt modalităţi de prevenire a agravării alergiilor.