Uite ce boli poţi descoperi dacă îţi analizezi faţa!

1 2 jpg jpeg

O metodă străveche chineză cunoscută de mai bine de 3000 de ani ajută la diagnosticarea anumitor boli analizând trăsăturile faciale.

C─âlug─ârii taoi┼čti au fost primii care au asociat semnele de pe fa┼ú─â cu diverse afec┼úiuni. ├Än prezent, constat─ârile lor ├«i ajut─â pe medici ├«n propor┼úie de 70% s─â identifice de ce boli sufer─â pacien┼úii.

Medicina tradiţională chineză susţine că fiecare parte a feţei arată felul în care funcţioează fiecare organ în parte, astfel că obrajii sunt asociaţi cu plămânii, buzele cu sistemul digestiv, bărbia cu vezica urinară sprincenele cu ficatul.

Ochii pot semnala o reacţie alergică

Dac─â ├«┼úi dai pleoapa ├«n jos ┼či observi ├«n interiorul ochiului mici umfl─âturi cu aspect de pietricele, este posibil s─â fi f─âcut o mic─â alergie.

┼óine cont ┼či de faptul c─â inflama┼úiile ochilor ┼či aspectul de pleoape pufoase pot s─â indice o infec┼úie la nivelul sinusurilor.

Un nivel ridicat de colesterol ├«┼úi va furniza un inel gri-albicios ├«n jurul corneei. Practic acest aspect semnaleaz─â o acumulare de gr─âsimi pe marginea corneei. Elimin─â alimentele grase din alimenta┼úie ┼či opteaz─â pentru alimente bogate ├«n acizi gra┼či Omega-3.

├Än principiu, ├«n momentul ├«n care ficatul ├«nt├ómpin─â probleme acestea sunt semnalate cu prec─âdere la nivelul ochilor, a┼ča c─â nu ignora culoarea ┼či celelalte semne ale ochilor t─âi.

În cazul în care ai un deficit de vitamine B, imediat vei observa mici crăpături în colţurile gurii, la nivelul limbii sau al cavităţii bucale.

Cite┼čte ┼či: Semne c─â ai o alergie alimentar─â

Simptome care în medicina tradiţională chineză sunt asociate cu diverse boli:

-tenul îngălbenit: splina sau stomacul funcţionează lent;

-tenul gri: probleme renale;

-spaţiul încreţit dintre sprâncene: afecţiuni ale sistemului limfatic;

-sprâncene vascularizate: sistem nervos hiperactiv;

-paloarea chipului: afecţiuni pulmonare;

-pungi sub ochi: rinichi inflamaţi;

-buze înnegrite: disfuncţii renale/ale splinei;

Te-ar mai putea interesa: De ce se m─âre┼čte splina

-aluni┼úe negre ├«ntre buze ┼či nas: nivel ridicat de toxine ├«n corp;

-faţa în nuanţă verzuie: probleme hepatice;

Zona nasului corespunde inimii

├Än cazul ├«n care observi c─â nasul este ro┼ču, trebuie s─â faci un consult cardiologic. Acest simptom poate s─â ascund─â o problem─â cu inima. Buza superioar─â este un indicator pentru problemele de s─ân─âtate de la nivelul organelor reproduc─âtoare. Analiz├ónd at├ót buza superioar─â, c├ót ┼či ┼čan┼úul care face leg─âtura dintre acesta ┼či nas se poate observa dac─â o femeie are probleme legate de fertilitate sau fluctua┼úii hormonale. Dac─â te confrun┼úi cu modific─âri la nivelul obrajilor, atunci asta are leg─âtur─â cu pl─âm├ónii ┼či cu modul ├«n care ace┼čtia func┼úioneaz─â.