Trucuri de detoxificare fără efort

2 jpg jpeg

Bea 2 litri de apă zilnic

Cel mai simplu mod de a scăpa de toxinele în exces este să te asiguri că bei 2 litri de apă pe parcursul a 24 de ore.

Dacă nu reuşeşti să ajungi la această cantitate sau dacă ştii că bei foarte puţină apă pe zi, trebuie să ştii că deshidratarea împiedică eliminarea toxinelor.

La 30 de minute după masă sau cu 30 de minute înainte de masă, ia un pahar cu apă, de limonadă sau de suc natural.

Ceea ce mănânci la masa de seară îţi poate afecta ficatul mai mult, deoarece în primele ore ale zilei ficatul se regenerează.

O cină luată la scurt timp înainte de culcare favorizează o detoxificare ineficientă la trezire.

Dacă masa este bogată şi luată prea târziu, ficatul va fi mai implicat în digestia hranei decât în eliminarea toxinelor. Alege alimente care se digeră cu uşurinţă.

Citeşte şi: Alimente care nu se consumă seara

Un alt obicei sănătos prin care poţi scăpa de toxinele acumulate este să mănânci la micul-dejun seminţe de chia.

2 jpg jpeg

Stimulează îndepărtarea toxinelor de la nivel intestinal, reglează tranzitul intestinal şi combat constipaţia. Lasă-le la înmuiat peste noapte în apă. Le poţi mânca îndulcite cu miere, alături de un suc natural de fructe sau cu lactate.

1 2 jpg jpeg

Condimente precum turmericul, boiaua iute nu numai că dau un gust mai bun, deosebit mâncărurilor, dar au şi proprietăţi medicinale.

Printre ele se numără şi îmbunătăţirea funcţiilor ficatului: producerea de colesterol, de proteine pentru plasma sângelui, curăţarea sângelui de substanţe toxice.

Apă cu lămâie sau ulei de măsline pe stomacul gol Începe-ţi ziua bând un pahar cu apă în care ai stors zeama de la o jumătate de lămâie sau luând o lingură de ulei de măsline.

1 2 jpg jpeg

Oricare dintre acestea susţin buna funcţionare a ficatului, ajută la eliminarea toxinelor şi accelerează metabolismul. Dacă suferi de constipaţie, alege un pahar de apă caldă sau uleiul de măsline. Ambele uşurează digestia.