Ştii care sunt efectele secundare ale implantului dentar?

1 2 jpg jpeg

Implantul nu are aşa multe efecte secundare cum s-ar crede Riscurile şi complicaţiile care pot apărea în cazul implantului dentar sunt aceleaşi ca la orice tip de intervenţie chirurgicală care presupune incizii şi suturi. Poţi resimţi un disconfort cu manifestare locală, inflamarea zonei şi un risc minim de apariţie a unei infecţii, în primele zile de la efectuarea procedurii. Totuşi, acest lucru nu înseamnă că şi tu vei manifesta oricare dintre aceste efecte secundare. Din contră, statistic vorbind, peste 90% dintre pacienţii care au implant dentar se întorc la activităţile profesionale chiar din ziua următoare intervenţiei.

Medicul implantolog experimentat va încerca întotdeauna să menţină scăzut orice risc, iar tu trebuie să te asiguri că urmezi întocmai tratamentul şi indicaţiile pe care stomatologul le-a personalizat pentru tine.

Tehnicile moderne de tratament cu implant dentar permit montarea implantului dentar foarte repede, iar funcţionalitatea lui este imediată. Există chiar posibilitatea de a avea un zâmbet nou în doar o zi.

Nu costă exagerat de mult comparativ cu beneficiile

Anumite clinici dentare oferă garanţie pe viaţă şi plata în 24 de rate, fără dobândă. Mai mult, beneficiile implantului dentar sunt incontestabile şi depăşesc orice alte tehnici de reconstrucţie a zâmbetului.

Comparativ cu o proteză dentară obişnuită, implantul prezintă numeroase avantaje. Poate înlocui un singur dinte fără a afecta ţesuturile moi din jurul acestuia. De asemenea, ajută la păstrarea ţesutului osos în locul în care se realizează extracţia dintelui. Procedura permite restaurarea tuturor dinţilor, la fel de eficient ca şi în cazul protezelor dentare. Nu există riscul ca mâncarea să rămână în zona coroanelor dentare.

Un medic bine pregătit, care are la dispoziţie o tehnologie adecvată şi un plan complet de tratament, poate realiza cu succes un tratament cu implant dentar indiferent de vârsta pacientului, prin urmare acest factor nu trebuie luat în calcul.

1 2 jpg jpeg

La implantul metalic există riscul să fie afectat aspectul estetic al gingiei. Transparenţa naturală a gingiei poate lăsa, în unele cazuri, să se vadă culoarea gri a metalului. Cu implantul din ceramică acest risc este eliminat, gingia îşi păstrează coloraţia normală şi te bucuri de un zâmbet natural.

„Nu numai coroana este din ceramică, ci şi implantul pe care medicul îl fixează în os şi care până acum era metalic”, spune dr. Cristian Csapo-Martinescu, Membru al Academiei Internaţionale de Implantologie Ceramică şi şi medic stomatolog la Dent Estet.

Tratamentul cu implant dentar înseamnă o sănătate orală mai bună şi o stimă de sine crescută.

„Avem din ce în ce mai mulţi pacienţi ce au nevoie de implanturi dentare în zona frontală. Teama principală a tuturor până acum era această coloraţie gri care ar fi fost evidentă. Soluţia pentru ei, dar nu numai, este implantul 100% ceramic, disponibil de anul acesta şi în România”, completează dr. Cristian Csapo-Martinescu.