Şlapii vă pot provoca dureri de spate

1 2 jpg jpeg

Medicii, însă, avertizează: acest tip de încălţăminte poate dăuna grav sănătăţii.

Produc dureri de gleznă şi tensionează muşchii. Cercetătorii spun că purtarea şlapilor modifică mersul şi asta poate cauza dureri de gleznă şi de picioare. Ei nu sunt concepuţi pentru a susţine piciorul în mod corespunzător, de aceea este de preferat să nu-i purtaţi toată ziua.

Provoacă răni la picioare. Şlapii se “agaţă” de picior printr-o singură cureluşă aşezată între degetele picioarelor. Dacă materialul din care sunt confecţionaţi papucii este rigid, cureaua poate provoca răni în acea zonă a piciorului. Mai mult, din cauză că piciorul nu are stabilitate, ar putea aluneca în lateral şi, de asemenea, poate provoca răni.

Duc la apariţia durerilor de spate. Papucii cu talpă subţire şi perfect dreaptă sunt dăunători pentru picioare, mai ales dacă aţi fost diagnosticat cu platfus, şi produc dureri de spate. Mişcarea picioarelor în timpul mersului nu mai este naturală, încordarea este mult mai mare şi poate duce la dureri de spate şi de picioare.

Determină afecţiuni ale tendoanelor. Încordarea degetelor pentru a ţine papucii în picioare poate duce la afecţiuni ale tendoanelor. Sandalele care au cureluşe legate de gleznă sunt mult mai indicate pentru perioada verii.

Protejaţi-vă şi picioarele împotriva soarelui

Şlapii pot duce la apariţia cancerului de piele. Asta din cauza faptului că femeile nu se gândesc aproape niciodată să aplice crema de protecţie pe această zonă expusă a piciorului. Specialiştii recomandă tuturor celor care optează pentru acest tip de încălţăminte în timpul verii să protejeze pielea foarte sensibilă a piciorului.