Şi la mare pot apărea complicaţii

Conjunctivita poate apărea ca urmare a contactului ochilor cu apă murdară sau care conţine alge. Se manifestă prin înroşirea ochilor şi lăcrimare abundentă. Dacă afecţiunea apare după ce v-aţi întors de mare, mergeţi la medic deoarece conjunctivita necesită tratament prescris de specialist.
Arsurile solare. Dacă aţi exagerat cu statul la soare şi n-aţi folosit nici creme protectoare, s-ar putea să vă treziţi cu arsuri pe piele.
Se manifestă variabil, în funcţie de tipul de piele al fiecărui individ, prin înroşirea pielii, senzaţie de usturime sau de arsură, sau, în cazurile avansate, prin apariţia de vezicule pline cu lichid şi descuamarea pielii. Pot fi însoţite de stare generală proastă, febră, frisoane şi dureri de cap.
Urticaria de contact produsă de meduze. Se manifestă prin senzaţie de arsură sau înţepătură la locul de contact, urmată de apariţia de mici băşicuţe pline cu lichid, care se pot absorbi în câteva zile sau dimpotrivă, se pot sparge, lăsând eroziuni sângerande.
Leziunile cutanate sunt însoţite de mâncărimi foarte intense. Aplicaţi creme sau loţiuni cu dermatocorticoizi, disponibile în farmacii.
Rănile deschise la nivelul tălpilor sunt foarte frecvente şi pot apărea ca urmare a traumatismelor produse de pietrele din apă, de scoici sau de cioburi.
În cazul rănilor profunde sau a celor care supurează se recomandă prezentarea de urgenţă la medic pentru a se realiza închiderea chirurgicală a plăgii şi vaccinarea antitetanos.