Semnele de pe unghii care iti pot transmite ca ai grave probleme de sanatate

1 nu mai ignora niciodata aceste simptome care iti apar pe unghii iti pot spune ca ai grave probleme de sanatate ixzy jpg jpeg

Forma, textura si culoarea naturala a unghiilor actioneaza ca o fereastra in corpul tau. In timp ce unele simptome sunt inofensive, altele pot indica boli cronice, inclusiv cancer.

Unghiile reflecta starea noastra generala de sanatate. Schimbarile care apar la nivelul lor pot si un semnal de alarma pentru boli ale ficatului, rinichilor, boli de inima si de plamani, anemie si diabet. 

Urmareste cu atentie aceste simptome.

1. Culoarea - Unghiile tale sunt sanatoase daca sunt roz sau albe. Daca ai puncte negre, la suprafata, ai putea avea boli de inima. Culoarea verde semnifica o infectie bacteriana, in timp ce culoarea rosie semnifica o infectie la inima.

2. Unghii crapate - In 10% din cazuri, psoriazisul incepe la unghii. Ai putea avea si lipsa de acid folic, vitamina C si proteine. 

3. Unghii groase - Ingrosarea unghiilor nu este normala sau naturala. Daca sunt foarte groase, probabil ai probleme cu plamanii sau cu circulatia proasta. 

4. Unghii valurite - Poti avea psoriazis sau o boala auto-imuna. De obicei, se asociaza cu caderea parului.

5. Unghii curbate - Fie ai lipsa de fier, fie ai probleme cu inima.