Reacţii adverse posibile ale ochelarilor de vedere noi

1 2 jpg jpeg

Se întâmplă frecvent ca dacă porţi pentru prima oară ochelari de vedere sau dacă ţi-au crescut dioptriile şi porţi ochelari cu lentile modificate să treacă o perioadă până ce ochii se vor obişnui cu dispozitivul medical.

Medicii oftalmologi spun că n-ar trebui să te îngrijorezi dacă în primele 2 săptămâni de când porţi ochelari cu dioptrii, te vei simţi puţin ameţit, cu senzaţia de vedere înceţoşată sau dacă vor apărea dureri de cap şi vei simţi că nu mergi într-un echilibru perfect, notează livestrong.com.

De reţinut!

Este important să conştientizezi dacă aceste probleme au apărut atunci când ai început să porţi ochelarii sau înainte. Este posibil ca dacă nu ţi s-a făcut un control corect, să fi fost diagnosticat greşit, iar tu să porţi lentilele cu dioptrii nepotrivite. Nu e însă obligatoriu ca aceste stări care-ţi creează disconfort să se datoreze unei prescripţii greşite de ochelari, astfel că, cel mai bine, în loc să te autodiagnostichezi, mergi la medic.

Simptome apărute din cauza dioptriilor greşite

Dacă imediat după ce ţi-ai pus ochelari de vedere ori ai trecut la alte dioptrii, ţi s-a întâmplat să: ameţeşti atunci când te aşezi sau când te ridici (şi nu din cauză că ai deficit de fier, calciu), să vezi mai greu, având vederea în ceaţă şi migrene, într-adevăr unul dintre motive ar putea fi acela că ţi s-a făcut o diagnosticare greşită. Însă, specialiştii spun că aceste semne pot reprezenta şi alte probleme de sănătate, unele dintre ele punându-ţi viaţa în pericol.

Folosirea greşită a ochelarilor

Oftalmologii recomandă să porţi ochelarii corect: nu îi ţine foarte jos pe nas, citind peste ei, ori nu încerca să apleci privirea foarte jos, forţând ochii să citească pe sub ochelari. Dacă te uiţi la ceva la televizor, ori calculator sau tabletă, nu te lăsa pe spate sau nu te apleca în faţă pentru a vedea mai bine. Poartă ochelarii întocmai cum ţi-a recomandat medicul oftalmolog. Cum vrei să vezi bine dacă tu porţi acest dispozitiv optic doar când ai tu chef? Dacă ţi s-a spus să porţi ochelarii permanent şi tu nu faci acest lucru, ar putea apărea durerile de cap.

Sfat

Pentru o prescripţie corectă a ochelarilor de vedere mergi la un medic oftalmolog pentru a ţi se face toate investigaţiile necesare!

Complicaţii

Dacă după o perioadă de 1-2 săptămâni, simptomele menţionate mai sus nu dispar, ci persistă, mergi la medic. Cu sănătatea nu e de glumit! Ochii vor avea de suferit dacă nu porţi ochelarii de vedere potriviţi, durerile din jurul ochilor nu vor face decât să te facă să te încrunţi şi să vezi mai greu.