Răcelile de vară sunt mai periculoase decât cele sezoniere

1 2 jpg jpeg

Cauzele răcelilor care apar în anotimpul călduros sunt provocate de tot felul de metode pe care le aplici pentru a te răcori. Mai mult, în perioada caniculară infecţiile respiratorii sunt mult mai agresive, iar tratamentul este mult mai greu.

Vara, spre deosebire de perioada de iarnă, sunt prezente mai multe bacterii care pot cauza faringite sau mai grav - amigdalite purulente.

Un alt factor specific răcelii de vară este expunerea constantă la aerul condiţionat, care declanşează senzaţia de nas uscat.

Simptomele răcelilor de vară

Dacă te confrunţi de ceva timp cu o durere de cap şi începi să faci şi febră, apare şi tusea persistentă sau dureri în gât nu mai aştepta şi prezită-te la medicul specialist doarece aceastea sunt doar câteva dintre simptomele răcelii de vară.

Este posibil să te cofrunţi şi cu strănut, dacă nu ai nici un fel de alergie, şi observi apoi că ţi se înfundă şi nasul, nu exclude un posibil episod al unei banale răceli.

Afecţiune inflamatorie care apare în special vara este conjunctivita, natura cauzei fiind variabilă: bacteriană, virală, alergică sau factori iritanţi. Odată cu începutul sezonului de înot, apa murdară poate ajunge în ochi, ceea ce duce la infecţii.

Cele mai eficiente remedii pentru răcelile de vară le găseşti AICI

Măsuri de prevenire

Cele mai uşoare şi simple măsuri pri intermediul cărora te poţi proteja de o răceală de vară sunt: spală-te cât mai des pe mâini, nu atinge faţa şi ochii, evită să ţii ochii deschişi atunci când înoţi, dacă observi cel mai mic simptom de boală asigură-te că schimbi faţa de penă cât mai des.

Este de preferat să stai la distanţă de persoanele care sunt răcite sau au fost de curând.

Tratamente

Cel mai bun mod de a trata o răceală este odihna – un somn sănătos. De asemenea, este important să ai o alimentaţie corectă (supe, fructe şi legume proaspete, ceaiuri de plante, şi un supliment de vitamina C). În cazul complicaţiilor precum faringita, laringita, amigdalita este necesar un tratament medicamentos.