Palmele tale sunt ro┼čii? Ai probleme cu Ficatul

1 2 jpg jpeg

* Vase dilatate. Prezen┼úa unor vase mici care apar ca ni┼čte linii fine, ro┼čii sau violete, care dispar la simpla ap─âsare cu degetul, dar reapar imediat, sugereaz─â o esofagit─â sau chiar ciroz─â hepatic─â.

* Eczema poate avea leg─âtur─â ├«n unele cazuri cu deficitul de absorb┼úie a principiilor alimentare la nivelul tubului digestiv. * Palmele ┼či t─âlpile ro┼čii. Acest simptom poate fi de asemenea un semn de ciroz─â hepatic─â.

* Vânătăile aparent spontane sau cele apărute după traumatisme minore pot semnifica o afecţiune a ficatului, care nu mai sintetizează factorii de coagulare sau pot sugera o boală a sângelui.

* Mâncărimile pielii pot fi cauzate de litiaza biliară, care determină depozitarea de săruri biliare la nivelul pielii, cu producerea de iritaţii.

* P─ârul de pe fa┼ú─â aflat ├«n zona obrajilor, dar ┼či prezen┼úa de b─â┼čicu┼úe cu lichid la nivelul m├óinilor pot fi un semn al unei afec┼úiuni numite porfirie, care apare la persoanele predispuse genetic, ca urmare a consumului de alcool.

* Alergiile pielii pot să indice prezenţa unor paraziţi intestinali cum sunt giardia sau H. Pylori, bacteria care provoacă ulcerul.

* Bubi┼úe ro┼ču-violacee care produc m├ónc─ârimi greu de st─âp├ónit, cu durat─â de luni de zile. Apar frecvent ├«n asociere cu hepatita cronic─â.

Icterul

Colora┼úia g─âlbuie a pielii este un semn al bolilor ficatului ┼či ale c─âilor biliare. Apare ca urmare a sc─âderii capacit─â┼úii ficatului de a detoxifia s├óngele de pigmen┼úii biliari