Palmele tale sunt roşii? Ai probleme cu Ficatul

1 2 jpg jpeg

* Vase dilatate. Prezenţa unor vase mici care apar ca nişte linii fine, roşii sau violete, care dispar la simpla apăsare cu degetul, dar reapar imediat, sugerează o esofagită sau chiar ciroză hepatică.

* Eczema poate avea legătură în unele cazuri cu deficitul de absorbţie a principiilor alimentare la nivelul tubului digestiv. * Palmele şi tălpile roşii. Acest simptom poate fi de asemenea un semn de ciroză hepatică.

* Vânătăile aparent spontane sau cele apărute după traumatisme minore pot semnifica o afecţiune a ficatului, care nu mai sintetizează factorii de coagulare sau pot sugera o boală a sângelui.

* Mâncărimile pielii pot fi cauzate de litiaza biliară, care determină depozitarea de săruri biliare la nivelul pielii, cu producerea de iritaţii.

* Părul de pe faţă aflat în zona obrajilor, dar şi prezenţa de băşicuţe cu lichid la nivelul mâinilor pot fi un semn al unei afecţiuni numite porfirie, care apare la persoanele predispuse genetic, ca urmare a consumului de alcool.

* Alergiile pielii pot să indice prezenţa unor paraziţi intestinali cum sunt giardia sau H. Pylori, bacteria care provoacă ulcerul.

* Bubiţe roşu-violacee care produc mâncărimi greu de stăpânit, cu durată de luni de zile. Apar frecvent în asociere cu hepatita cronică.

Icterul

Coloraţia gălbuie a pielii este un semn al bolilor ficatului şi ale căilor biliare. Apare ca urmare a scăderii capacităţii ficatului de a detoxifia sângele de pigmenţii biliari