Ierburi aromatice şi mirodenii care te apără de cancer

2 jpg jpeg

Oregano stopează dezvoltarea celulelor maligne

Adăugat mai ales în pizza şi în sosurile pentru paste, oregano este un potenţial inamic al cancerului de prostată. Format din compuşi antimicrobieni, doar o linguriţă de oregano are puterea a două ceşti de struguri roşii. Quercitina (fitochimicale) din oregano limitează creşterea celulelor maligne din organism şi acţionează împotriva bolii.

Ghimbirul şi scorţişoara au efect anticancerigen

Un alt condiment minune, ghimbirul, este cel mai bun remediu natural pentru stările de greaţă şi vomă, inclusiv cele din sarcină, date de răul de maşină sau de mare. Este tonic şi calmant al sistemului digestiv, ameliorează durerile reumatice şi este totodată şi anticancerigen. Se foloseşte în preparatele de peşte sau carne pentru o aromă deosebită, iute şi răcoritoare. Dar cel mai bine se foloseşte în ceaiuri, limonade, budinci sau prăjituri.

Este nevoie doar de o jumătate de linguriţă de scorţişoară pudră în fiecare zi pentru a ţine la distanţă riscul apariţiei cancerului. Un conservant alimentar natural, scorţişoara este o sursă bogată de fier şi calciu.

Turmericul şi chimenul previn cancerul de prostată

Considerat regele condimentelor când vine vorba de a face faţă cancerului, această mirodenie dă şi o culoare interesantă mâncării. Conţine un puternic polifenol, curcumina, despre care oamenii de ştiinţă spun că întârzie creşterea celulelor canceroase care cauzează cancer de prostată, dar şi melanom, cancer la sân, tumori cerebrale, cancer pancreatic şi leucemie.

Ajută digestia, dar beneficiile sale pentru sănătate nu se opresc aici. O plantă cu proprietăţi antioxidante, seminţele de chimen conţin un compus (thymoquinone), care împiedică răspândirea celulelor responsabile de cancerul de prostată.