Durerile menstruale se trateaz─â cu infuzii din plante

1 2 jpg jpeg

Durerile din zilele de menstruaţie pot fi calmate cu ajutorul plantelor, evitând în felul acesta consumul de analgezice.

Dismenoreea se caracterizeaz─â prin dureri lombare, abdominale, gre┼úuri, v─ârs─âturi. Se poate manifesta diferit de la femeie la fameie at├ót ├«n intensitate c├ót ┼či ├«n simptome.

Dacă vrei o alternativă a clasicelor pastile ce pot să calmeze aceste probleme lunare, poţi apela cu încredere la remediile din natur.

M─âghiranul, un bun analgezic

1 2 jpg jpeg

Recunoscut pentru faptul c─â este un bun antispastic stomacal dar ┼či pentru c─â ajut─â la eliminarea gazelor intestinale, acesta este un bun analgezic mai ales datorit─â faptul c─â are o cantitate mare de ulei volatil. Consult─â un fitoterapeut ├«n vedere cu modalitatea ├«n care po┼úi beneficia de avantajele acestei plante.

Se recomand─â a fi folosit ┼či ├«n problema colicilor, amenoreee sau lipsa ciclului menstrual, dismenoree sau chiar dureri de cap. Poate fi folosit at├ót intern c├ót ┼či extern.

Află cât de periculoase sunt sângerările intermenstruale AICI

Mu┼če┼úelul combate durerile menstruale

1 2 jpg jpeg

Cunoscut ┼či sub numele de romani┼ú─â este folosit pentru acur─â┼úa diverse r─âni dar ┼či pentru a sc─âpa de problemele menstruale. Se recomand─â a se bea o can─â de ceai de mu┼če┼úel preparat prin infuzie de maxim 10 minute ├«nainte de mas─â.

Ghimbirul se consum─â sub form─â de tinctur─â

2 jpg jpeg

Chiar dacă are o largă paletă de întrebuinţări, inclusiv răceală sau gripă, ghimbirul este o modalitate excelentă a naturii de a te scăpa de durerile menstruale. Este necesar să consumi până la 30 de picături de tinctură pe zi dizolvate într-un pahar de apă, însă înainte de a urma acest tratament consultă un medic fitoterapeut pentru a evita alte probleme.

Lavanda, indicat─â pentru masajul abdominal

1 2 jpg jpeg

Tot ce trebuie s─â faci este s─â diluezi 3 pic─âturi de ulei esen┼úial de lavand─â ├«n 10 mililitri de ulei vegetal ┼či s─â le amesteci bine.

Cu amestecul ob┼úinut maseaz─â de dou─â ori pe zi at├ót zona abdominal─â c├ót ┼či zona lombar─â. Pe zona abdominal─â apeleaz─â la mi┼čc─ârile ├«n sensul acelor de ceas, ├«nc├ólzind bine palmele ├«nainte.