Dac─â suferi de hemoroizi, uit─â de aceste obiceiuri!

1 2 jpg jpeg

Prezen┼úa hemoroizilor care pot fi at├ót interni c├ót ┼či externi sunt cauza cea mai comun─â a s├ónger─ârilor anale. De┼či hemoroizii interni sunt mai des ├«nt├ólni┼úi, dac─â urmezi tratamentul corespunz─âtor aceasta problem─â poate deveni o amintire pentru tine.

Este foarte important ca imediat dup─â ce ai constatat o problem─â sau o modificare de orice natur─â la corpul t─âu s─â apelezi la medicul specialist ┼či s─â urmezi un tratament curat c├ót ┼či unul preventiv.

Din ce cauz─â apar?

Dac─â obi┼čnuie┼čti s─â stai foarte mult pe scaun, presiunea pus─â pe zona respectiv─â este principalul factor cauzator pentru inflamarea vaselor de s├ónge, ├«n felul acesta contribuind la apari┼úia hemoroizilor inestetici ┼či destul de dureros.

De altfel, constipa┼úia c├ót ┼či diareea pot fi una din cauzele apari┼úiei hemoroizilor.

Excesul de cafea

Dac─â te numeri printre persoanele care consum─â o cantitate mare de cafea zilnic, atunci exist─â riscul s─â te confrun┼úi ├«n timp cu aceast─â problem─â deoarece cofeina determin─â mi┼čc─ârile intestinale care pun o anumit─â presiune pe zona anusului, iar ├«n cazul ├«n care ace┼čtia u ap─ârut deja, va accentua inflamarea lor indiferent dac─â sunt interni sau externi.

Inclusiv tutunul reprezint─â unul dintre obiceiurile nes─ân─âtoase care accelereaz─â sistemul digestiv, confrunt├óndu-te astfel ori cu constipa┼úie ori cu scaune dese ┼či destul de dureroase.

Află care sunt cele mai bune soluţii de combatere a hemoroizilor AICI

Nici stresul nu te fere┼čte de probleme hemoroidale, cu c├ót este perioada stesat─â mai mare cu at├ót este ┼či riscul mai ridic s─â te confrun┼úi cu aceast─â problem─â.

Alimentaţia nesănătoasă

Dac─â obi┼čnuie┼čti s─â consumi produse de tip fast food care este s─ârac─â ├«n fibre, bogat─â ├«n calorii ┼či gr─âsimi nes─ân─âtoase, acestea ├«n timp vor contribui la dereglarea tranzitului intestial. De aici p├ón─â la o nou─â problem─â pentru s─ân─âtatea ta este doar un singur pas. Tranzitul este indispensabil organismului, astfel c─â este de preferat s─â nu te confrun┼úi cu simptomele constipa┼úiei sau ale diareei.

Atenţie la exerciţiile fizice!

Sportul este s─ân─âtate curat─â, ├«ns─â exerci┼úiile realizate cu ajutorul greut─â┼úilor din s─âlile de fitness pot cre┼čte presiunea din zona anal─â, astfel c─â hemoroizii care deja au afectat zona extern─â pot fi deranja┼úi mai ales dac─â nu respiri corespunz─âtor atunci c├ónd ridici greut─â┼úile.

Asigur─â-te c─â atunci c├ónd trebuie s─â te apleci s─â ridici o greutate, indiferent c─â este o greutate la sala sau un obiect din cas─â, ┼úine spatele drept, ├«ndoaie genunchii ┼či abea apoi ridic─â obiectul.

O alt─â problem─â care duce la agravarea problemelor hemoroidale o reprezint─â lenjeria intim─â. Lenjeria de tipul tanga poate jena mai ales hemoroizii externi exist├ónd riscul s─â se rup─â ┼či s─â s├óngereze.