Cum se tratează senzaţia de nod în gât

1 2 jpg jpeg

Pe nepusă masă te confrunţi cu o senzaţie de constricţie la nivelul gâtului ce te face să afirmi că ai un nod în gât, însă în realitate, la o simplă examinare a gâtului nu iese în evidenţă niciun fel de formaţiune care să împiedice procesul de înghiţire.

Cunoscut─â ├«n termeni medicali ┼či ca globus pharyngeus, se pare c─â senza┼úia de nod ├«n g├ót are tendin┼úa de a ap─ârea ┼či disp─ârea de la sine, ├«n unele cazuri. Astfel c─â, atunci c├ónd m─ân├ónci sau bei ceva, nu te deranjeaz─â absolut nimic, de┼či nodul tot acolo se simte.

Stresul, o posibil─â cauz─â

De cele mai multe ori, primele semnale ale acestui nod ├«n g├ót apar atunci c├ónd ├«┼úi ├«nghi┼úi saliva sau ├«nghi┼úi ├«n sec. Potrivit studiilor, 1 din 20 de persoane se confrunt─â cu aceast─â senza┼úie care afecteaz─â at├ót femeile c├ót ┼či b─ârba┼úii.

De┼či nu este o regul─â, apare mai ales la persoanele de v├órsta mijlocie, iar cauzele pot fi diverse: stres, emo┼úii, senza┼úii de panic─â, nevroze sau chiar administrarea anumitor medicamente precum antihistaminicele ┼či antihipertensivele.

Exist─â cazuri ├«n care atunci c├ónd e┼čti r─âcit, sau ai luat o viroz─â respiratorie, datorit─â obstruc┼úion─ârii c─âilor respiratorii s─â apar─â aceast─â senza┼úie nepl─âcut─â de nod ├«n g├ót.

Află cum se tratează durerile de gât AICI

Se poate trata cu anxiolitice

2 jpg jpeg

├Än primul r├ónd, este necesar s─â mergi la medicul specialist pentru a vedea exact din ce cauz─â apare aceast─â senza┼úie ┼či ce tratament ar trebui s─â urmezi.

Tratamentul clasic presupune administrarea de sedative, anxiolitice sau tratamentul afec┼úiunii cauzante ┼či aici ne referim la amigdalit─â sau laringit─â.

Se poate ├«ncerca ┼či varianta naturist─â pentru a sc─âpa de aceast─â senza┼úie, astfel c─â se recomand─â ┼čedin┼úe de acupunctur─â, reflexoterapie, kinetoterapie, gimnastic─â medical─â ┼či bine├«n┼úeles masajul de relaxare.

Este foarte important ca, dup─â o zi destul de grea la serviciu, s─â g─âse┼čti o solu┼úie prin care s─â te deta┼čezi ┼či s─â te relaxezi. Po┼úi s─â faci o baie cald─â sau un ceai, s─â vizionezi un film ori s─â profi┼úi de timpul liber ┼či s─â dormi.

├Än cazul senza┼úiei de nod ├«n g├ót se recomand─â ceaiul de p─âducel, valerian─â sau chiar ┼či de brad. At├ót la valerian─â c├ót ┼či la brad se poate folosi ┼či tinctura. ├Äncearc─â ┼či aromoterapia! Obi┼čnuie┼čte-te s─â-┼úi transformi casa ├«ntr-un decor relaxant ┼či revigorant!