Cum se tratează senzaţia de nod în gât

1 2 jpg jpeg

Pe nepusă masă te confrunţi cu o senzaţie de constricţie la nivelul gâtului ce te face să afirmi că ai un nod în gât, însă în realitate, la o simplă examinare a gâtului nu iese în evidenţă niciun fel de formaţiune care să împiedice procesul de înghiţire.

Cunoscută în termeni medicali şi ca globus pharyngeus, se pare că senzaţia de nod în gât are tendinţa de a apărea şi dispărea de la sine, în unele cazuri. Astfel că, atunci când mănânci sau bei ceva, nu te deranjează absolut nimic, deşi nodul tot acolo se simte.

Stresul, o posibilă cauză

De cele mai multe ori, primele semnale ale acestui nod în gât apar atunci când îţi înghiţi saliva sau înghiţi în sec. Potrivit studiilor, 1 din 20 de persoane se confruntă cu această senzaţie care afectează atât femeile cât şi bărbaţii.

Deşi nu este o regulă, apare mai ales la persoanele de vârsta mijlocie, iar cauzele pot fi diverse: stres, emoţii, senzaţii de panică, nevroze sau chiar administrarea anumitor medicamente precum antihistaminicele şi antihipertensivele.

Există cazuri în care atunci când eşti răcit, sau ai luat o viroză respiratorie, datorită obstrucţionării căilor respiratorii să apară această senzaţie neplăcută de nod în gât.

Află cum se tratează durerile de gât AICI

Se poate trata cu anxiolitice

2 jpg jpeg

În primul rând, este necesar să mergi la medicul specialist pentru a vedea exact din ce cauză apare această senzaţie şi ce tratament ar trebui să urmezi.

Tratamentul clasic presupune administrarea de sedative, anxiolitice sau tratamentul afecţiunii cauzante şi aici ne referim la amigdalită sau laringită.

Se poate încerca şi varianta naturistă pentru a scăpa de această senzaţie, astfel că se recomandă şedinţe de acupunctură, reflexoterapie, kinetoterapie, gimnastică medicală şi bineînţeles masajul de relaxare.

Este foarte important ca, după o zi destul de grea la serviciu, să găseşti o soluţie prin care să te detaşezi şi să te relaxezi. Poţi să faci o baie caldă sau un ceai, să vizionezi un film ori să profiţi de timpul liber şi să dormi.

În cazul senzaţiei de nod în gât se recomandă ceaiul de păducel, valeriană sau chiar şi de brad. Atât la valeriană cât şi la brad se poate folosi şi tinctura. Încearcă şi aromoterapia! Obişnuieşte-te să-ţi transformi casa într-un decor relaxant şi revigorant!