Cum să te menţii sănătos cu ajutorul curenţilor

1 2 jpg jpeg

Tot mai mul┼úi oameni acuz─â dureri de cap sau de spate, tocmai aceste dureri sunt principala cauz─â a consumului exagerat de antiinflamatoare ┼či medicamente luate dup─â ureche f─âr─â a avea ├«n prealabil un consult de specialitate.

Mai bine să previi decât să tratezi

]ndicat ar fi ca s─ân─âtatea s─â fie prioritatea noastr─â, primul subiect cu care ├«ncepem ziua ┼či ultimul dinainte de a ne culca.

Însă realitatea este oarecum mult pe lângă realitate, iar grija pentru sănătate este înlocuită cu grijile cotidiene.

Dac─â ┼či tu te reg─âse┼čti printre persoanele alergile la anumite tipuri de medicamente, apeleaz─â la medicina naturist─â sau la metodele de recuperare medical─â non-invazive existente.

Partea de recuperare medical─â ├«n Rom├ónia a ├«nceput s─â fie din ce ├«n ce mai cunoscut─â ┼či apreciat─â, mai ales datorit─â ariei largi de simptomatologii tratate.

Află ce afecţiuni poţi trata cu ajutorul curentului galvanic AICI

Curenţii medicali, o variantă sănătoasă a pastilelor

├Än medicina recuperatorie se folosesc diferite tratamente prin intermediul c─ârora se ac┼úioneaz─â asupra musculaturii c├ót ┼či a stimulilor nervo┼či.

Astfel c─â aveam de a face ┼či cu curen┼úii de joas─â frecven┼ú─â care sunt caracteriza┼úi de impulsuri transmise c─âtre creier sub diverse forme, cu o frecven┼ú─â cuprins─â ├«ntre 0-1000 cicli/sec.

În urma acestor impulsuri trimise se formează curentul care poate fi triunghiular, dreptunghiular, sinusoidal sau exponenţiali.

Astfel, avem tre curen┼úi des folosi┼úi ├«n medicina de recuperare ┼či anume CDD (curentul diadinamic) Trabert ┼či TENS ( stimulare nervoas─â electric─â subcutanat─â).

Cu ajutorul lor pot fi tratate diverse afec┼úiuni ┼či se poate pe alocuri evita administrarea de pastile ce pot avea efecte adverse asupra organismului.

Curentul Trabert, efect analgetic ┼či hiperemizant

Acest curent este unul dreptunghiular, cu efect at├ót analgetic c├ót ┼či de cre┼čtere a vasculariz─ârii zonelor pe care este aplicat.

Este indicat ├«n afec┼úiuni precum reumatism abarticular ┼či aici amintim miozite, tendinite ┼či bursite, c├ót ┼či ├«n boli degenerative de tip artroze sau st─âri posttraumatice.

Curentul diadinamic

Acesta are cinci forme de aplicare:monofazatul fix (MF), difazatul fix(DF), ritmic sincopat(RS), perioada scurta(PS), perioada lunga(PL). ├Än func┼úie de afec┼úiunea ce urmeaz─â s─â fie tratat─â cu ajutorul acestui curent se selecteaz─â forma de transmitere. Astfel c─â printre afec┼úiunile ce pot fi ameliorate pe baza lui amintim pe cele ale aparatului locomotor (contuzii, entorse, luxa┼úii, intinderi musculare), afec┼úiuni reumatice at├ót articulare c├ót ┼či abarticulare ( artroze reactivate, artrite, epicondilite, periartrite scapulo-humerale), afec┼úiuni neurologice ┼či aici ne referim la nevralgii ┼či nevrite ┼či nu ├«n ultimul r├ónd la afec┼úiunile circulatorii periferice.

Stimularea nervoas─â electric─â transcutanat─â (TENS)

Un curent emis de aparate mici, la care se pot aplica doi sau patru electrozi pe suprafa┼úa ce urmeaz─â a fi tratat─â. Este folosit cu succes ├«n afec┼úiuni precum cele de tip reumatic, st─âri dureroase posttraumatice, dureri ÔÇŁfantom─âÔÇŁ ce apar ├«n urma amput─ârii unui membru, dureri dup─â anestezii sau chiar st─âri dureroase acute ┼či cronice ce pot ap─ârea dup─â anumite opera┼úii.

Curentul galvanic, baza electroterapiei

Un curent electric de frecven┼ú─â zero sau curent continuu, ce are un efect termic constant datorit─â ├«nc─âlzirii tegumentelor, asupra organismului uman are efect analgezic, excitant, stimulant ┼či vasodilatator.

Acesta se poate aplica sub trei forme ┼či anume:

-ionoforeza ce presupune introducerea anumitor substanţe medicamentoase în organism prin intermediul electrozilor

-baia galvanic─â general─â care poate fi 4 celular─â

-sub forma direct─â prin intermediul electrozilor, denumit─â ┼či galvanizare simpl─â.

Pentru a putea beneficia de aceste tratamente este necesar un consult la un medic de specialitate pe recuperare medical─â ┼či balneo-fizio-terapie.

Ace┼čti curen┼úi se pot aplica ├«mpreun─â urm├ónd o schem─â de tratament bine definit─â sau separat. ├Än general pentru a se putea observa efectele este necesar a fi urmat o cur─â complet─â de 10 ┼čedin┼úe.