Cum să previi şi să tratezi foliculita

1 2 jpg jpeg

Afecţiunea este cauzată de o infecţie bacteriană sau fungică. Pot apărea sub forma unor mici umflături roşii sau a unor băşici cu un cap alb în jurul foliculilor de păr

Zonele cele mai afectate sunt picioarele, braţele, scalpul, axilele, faţa şi zona inghinală. Cu foliculita facială se confruntă, de obicei, bărbaţii, în timp ce femeile se confruntă cu foliculita de pe picioare şi din zona intimă, care le afectează cel mai mult.

este cauzată de infecţia foliculilor firelor de păr, cel mai des cu bacteria Stafilococ auriu. De asemenea, epilarea cu ceară, cu aparatul de ras, înotul în piscine încălzite, relaxarea în saune şi jacuzzi, favorizează apariţia erupţiei. Persoanele cu un sistem imunitar slăbit sunt mai predispuse.

Pentru că produce nu doar smulgerea foliculilor, ci şi lezarea epidermei, epilatul cu ceară este cea mai cunoscută cauză. Astfel, multe femei sufera de iritatie dupa epilat cu ceara. Totodată, epilatul cu depilatorul sau cu aparatul de ras afectează pielea şi contribuie la dezvoltarea foliculitei.

Foliculita inghinală este manifestată sub forma de furuncule, care nu trebuie stoarse sau strânse. Poţi aplica comprese cu apă călduţă pentru a accelera spargerea pustulei cu puroi, apoi poţi aplica un unguent.

Cazurile uşoare se vindecă singure. Dacă foliculita s-a vindecat în lipsa tratamentului, dar a reapărut, este indicat să te adresezi unui medic dermatolog.

Poate fi tratată prin epilarea definitivă cu lumină intens pulsată. Este singurul remediu care tratează în profunzime această infecţie.

Anotimpul optim pentru a începe tratamentul de epilare definitivă împotriva foliculitei este toamna sau iarna. Intervalul între primele şedinţe este de o lună de zile.

După baia caldă şi exfoliere aplică uleiuri naturale esenţiale, cu ajutorul unei dischete de bumbac câteva picături.Este important ca pielea să fie perfect uscată în momentul aplicării uleiurilor. De asemenea, foloseşte propriile prosoape pentru ştergerea pielii şi schimbă-le la cel mult 3-4 zile.

Apa caldă deschide porii, tonifică pielea şi relaxează ţesuturile, făcând pielea mai fragilă şi permeabilă, astfel că ea va fi pregătită pentru tratament. Lasă jetul de apă să curgă pe zonele afectate, fie că e vorba de picioare, axile sau zona înghinală.