Cum îţi dai seama că ai probleme cu rinichii

1 2 jpg jpeg

Afecţiunile care determină apariţia bolilor renale

S-a constatat că anumite afecţiuni precum diabetul de tipul 1 sau de tipul 2, tensiunea arterială crescută, rinichii polichistici sau polionefrita pot cauza apariţia bolilor renale. Orice disconfort în zona rinichilor trebuie luat în serios încă de la primul semn. În urma unui consult la medicul specialist îţi vor fi recoltate probe de sânge sau ţi se va face un test de urină.

Schimb─ârile urinei

Acesta este unul dintre cele mai ├«nt├ólnite motive care indic─â faptul c─â rinichii t─âi nu func┼úioneaz─â a┼ča cum ar trebui. Dac─â consta┼úi una dintre aceste schimb─âri: presiune ├«n timpul urin─ârii, urin─â spumoas─â sau de culoare ├«nchis─â, nevoia de a merge la toalet─â de mai multe ori ├«n timpul nop┼úii (de┼či poate fi un simptom asociat ┼či cu alte afec┼úiuni), mergi de urgen┼ú─â la doctor.

Umflarea excesiv─â a corpului

Rinichii sunt r─âspunz─âtori pentru filtrarea fluidelor din organism, de aceea, dac─â vei observa c─â organismul t─âu re┼úine apa, acest lucru ├«nseamn─â c─â nu poate elimina excesul de fluide. De asemenea, proteina prezent─â ├«n urin─â este un semn clar c─â rinichii t─âi nu func┼úioneaz─â a┼ča cum ar trebui.

Respiraţia scurtă

De┼či respira┼úia scurt─â este un simptom mai pu┼úin cunoscut, este adesea ├«nt├ólnit─â la persoanele care sufer─â de afec┼úiuni ale rinichilor. Fluidele se acumuleaz─â ├«n pl─âm├óni, ├«mpiedic├óndu-te s─â respiri ad├ónc. Totodat─â, func┼úiile organismului vor fi ┼či ele ├«ngreunate din cauza cantit─â┼úii mici de oxigen.

Erupţiile cutanate

În momentul în care organismul tău va acumula o cantitate mare de toxine, va încerca să le elimine. Una dintre modalităţi este prin intermediul pielii, care scoate reziduurile din corp la suprafaţă. Chiar dacă, pe termen scurt, anumite creme te pot ajuta să calmezi simptomele, nu te vor ajuta să vindeci cauza apariţiei lor, de aceea este important să mergi la un doctor pentru a urma un tratament corespunzător.