Cum depistezi disfuncţiile glandei tiroide

1 2 jpg jpeg

Program de somn dereglat

Dac─â ├«nainte adormeai cu u┼čurin┼ú─â ┼či aveai un somn odihnitor, ├«ns─â de la un timp te confrun┼úi cu insomnii ├«n lipsa unui factor emo┼úional declan┼čator, e cazul s─â te ├«ngrijorezi. O gland─â hiperactiv─â stimuleaz─â sistemul nervos central, fapt care duce la apari┼úia insomniei.

Schimb─âri ale scaunului

O schimbare brusc─â a materiilor fecale ├«n ceea ce prive┼čte aspectul sau mirosul este un simptom adesea ├«nt├ólnit la persoanele care au probleme cu glanda tiroid─â. De obicei, acest lucru se ├«nt├ómpl─â ├«n cazul glandei tiroide hipoactive. Dac─â nu ┼úi-ai schimbat obiceiurile alimentare, ar trebui s─â mergi la un consult de specialitate.

Subţierea firelor de păr

Acesta este unul dintre cele mai ├«nt├ólnit, dar ┼či ignorat simptom, ├«n acela┼či timp. Poate afecta at├ót spr├óncenele, c├ót ┼či podoaba capilar─â, afect├ónd ciclul de cre┼čtere al p─ârului. De asemenea, ┼či c─âderea masiv─â a p─ârului poate fi un semn, din cauza lipsei hormonilor care fac p─ârul s─â fie rezistent.

Deregl─âri ale ciclului menstrual

Dac─â sunt luni ├«n care menstrua┼úia apare mai devreme sau mai t├órziu dec├ót se ├«nt├ómpla ├«n mod normal, fiind ├«nso┼úit─â ┼či de un flux abundent, acest lucru se poate ├«nt├ómpla din cauza glandei tiroide care nu func┼úioneaz─â corespunz─âtor. De aceea, este recomandat s─â mergi c├ót mai cur├ónd la consultul unui medic ginecolog.