Ce se petrece în corpul tău când stai cocoşat la birou

1 2 jpg jpeg

Faptul că stai adesea cocoşat conduce la consecinţe extrem de neplăcute, din punct de vedere fizic, cât şi psihic, motiv pentru care trebuie să îţi controlez poziţia mai ales atunci când stai la birou. Dacă simţi că îţi plezneşte capul fără motiv, mai mult ca sigur stai cocoşat şi astfel contribui la tensionarea muşchilor din zona gâtului. Durerea de cap are mare legătură cu poziţia spatelui şi a gâtului pe tot parcursul zilei.

Se modifică respiraţia

2 jpg jpeg

Când îţi menţii spatele drept, aerul întră mult mai uşor prin căile nazale către plămâni, în caz contrar toată musculatura se contractă afectând buna funcţionare a căilor respiratorii.

Din cauza rspiraţiei deficitare poate să apară şi durerea de cap deoarece creierul nu reuşeşte să se oxigene suficient. Inclusiv memoria va avea de suferi în lipsa oxigenării corespunzătoare.

Profită la fiecare oră de 1-2 minute de relaxare, ţine spatele drept şi inspiră pe ras şi expiră pe gură lent.

Vei observa cum randamentul tău la muncă se va îmbunătăţi, iar durerile de ceafă, cap, spate vor fi din ce în ce mai rare.

Află ce exerciţii poţi face la birou AICI

Pierzi stima de sine

2 jpg jpeg

Postura incorectă în timp facilitează apariţia deformărilor posturale la nivelul coloanei, astfel că vei avea din ce în ce mai puţină încredere în tine. Specialiştii afirmă că această probleme este una dintre cele mai des întâlnite cauze ce contribuie la apariţia depresiei.

Cu cât vei sta mai drept, în special la birou cu atât mai departe vor fi de tine gândurile rele.

Nu doar coloana resimte poziţiile incorecte de la birou ci şi organele interne. Cel mai nociv aspect fiind apariţia constipaţiei. Deci, ridică-te chiar acum de pe scaun şi alege să faci câţiva paşi pentru sănătatea ta.

Efectele se resimt şi asupra musculaturii

2 jpg jpeg

Este foarte simplu să îţi pui sănătatea în pericol, este precum un cerc vicios, ce începe în momentul în care nu ai parte de un antrenament corespunzător muşchilor trunchiului mai ales.

Chiar dacă mergi frecvent la sală, postura incorectă îţi va anula toate eforturile anterioare.

Musculatura ta are nevoie în permanenţă să se afle în stare activă, iar statul cu orele în şir la birou în tot felul de poziţii va contribui la deformarea osoasă, apariţia contracturilor musculare, ce pot fi extrem de dureroase şi la dependenţa de medicamente pentru a combate durerile ulterioare cu care te vei confrunta.