Ce legătură există între mobil, bacteria E. Coli și acnee?

Pare să nu existe nicio legătură între telefonul mobil, bacteria E. Coli și acnee? Ei, bine, o parte din problemele de sănătate a pielii pot fi create de utilizarea telefonului, sunt de părere dermatologii.

Medicul dermatolog Amir Khan, citat de publicația britanică Express a explicat că unul dintre factorii favorizanți pentru problemele pielii este telefonul mobil. Punctele negre și coșurile pot fi cauzate de bacteriile care colonizează suprafața telefonului și care se transferă în timpul conversațiilor pe obraji.

image

Telefonul mobil n-ar trebui să fie folosit în baie. Foto: Shutterstock

Medicul a spus că cel mai periculos este atunci când folosim telefonul mobil la toaletă, deoarece particule de materii fecale microscopice, care conțin bacterii precum E.Coli pot ajunge în contact cu fața. Se întâmplă acest lucru și pentru că mulți folosesc telefonul mobil înainte să se spele pe mâini sau îl sprijină pe suprafețe contaminate.

Infecțiile cu E. coli sunt printre cele mai frecvente afecțiuni produse de bacterii, fiind des, localizate la nivelul aparatului urinar.

 Diagnosticul infectiei cu E. coli se pune după analize de laborator realizate pe structuri prelevate din țesutul bolnav.

Infectiile cu E. coli se tratează cu medicație specifică, formată din antibiotic recomandat pe baza unei  antibiograme efectuate la medic.

Principala metoda de preventie este spălarea corectă a mâinilor, igienizarea obiectelor folosite des, fierberea apei atunci când există suspiciuni și procesarea termica adecvata a alimentelor înainte de consum, în special a cărnii.

Alte metode suplimentare de prevenție includ respectarea regulilor de igienă personală.  

Dr. Amir Khan a adăugat pentru Express că proliferarea bacteriilor este favorizată de faptul că atunci când vorbim la telefon, zona de contact se încinge și dilate porii, iar microorganismele beneficiază de condiții ideale de a se înmulți, ionvadând până la urmă toată fața. Specialistul spune că dezinfectarea telefonului și menținerea unei diete echilibrate sunt măsuri care ne pot transforma radical textura pielii feței în bine.

Citește și Colesterolul mare se poate simți la nivelul picioarelor! Află cum și ia măsuri!