Ce factori te aduc în pragul de a face diabet

1 2 jpg jpeg

Insomnia

Stresul, odihna precară, obezitatea şi diabetul formează un lanţ al slăbiciunilor cu efecte nefaste asupra sănătăţii. Atunci când te confrunţi cu stresul sau anxietatea, ajungi să dormi foarte puţin, ceea ce duce la apariţia unui dezechilibru în organism.

Pofta de mâncare creşte, la fel şi greutatea corporală, iar, odată cu acestea, riscul de a fi diagnosticat cu diabet zaharat este foarte mare.

Dezechilibrul hormonal

Un nivel scăzut de hormoni tiroidieni (hipotiroidie) poate să favorizeze apariţia diabetului zaharat de tip 2.

Dacă ai simptome ca oboseala, constipaţia frecventă, somnolenţa, uscarea părului, căderea părului în exces e indicat să mergi la un control medical şi să faci analize de sânge pentru a verifica dacă nu cumva suferi de hipotiroidie sau diabet.

Anumite afecţiuni

Dacă ai avut în trecut un atac de cord sau ai suferit de sindromul ovarelor polichistice ai un risc sporit de a face diabet zaharat. De asemenea, în cazul în care ai intoleranţă la gluten.

În toate aceste situaţii schimbarea stilului de viaţă te fereşte de viitoare probleme de sănătate legate de diabet.

Vârsta

Odată cu atingerea vârstei de 45 de ani, riscul de apariţie a diabetului de tip 2 este mai mare, mai ales în rândul celor sedentarilor şi al împătimiţilor de dulciuri. Din acest moment, este important să-ţi stabileşti o dietă sănătoasă şi să faci mai multă mişcare.