Cauze care declan┼čeaz─â senza┼úia de grea┼ú─â

2 2 jpg jpeg

Printre cauzele cele mai comune ale senza┼úiei de grea┼ú─â sunt r─âul de mare sau de mi┼čcare, debutul unei sarcini, expunerea la anumite toxine chimice, stresul emo┼úional (frica), afec┼úiunile biliare, intoxica┼úia alimentar─â, indigestia, precum ┼či mirosurile puternice.

Bila func┼úioneaz─â deficitar ├Än urma fiec─ârei mese, colecistul (adic─â vezica biliar─â) se contract─â ┼či secret─â bila ├«n intestine, pentru a dizolva alimentele. Atunci c├ónd hrana este bogat─â ├«n gr─âsimi, vezica biliar─â trebuie s─â lucreze suplimentar, elimin├ónd ├«n tubul digestiv o cantitate mai mare de lichid pentru a facilita digestia.

Uneori, bila se mai ┼či blocheaz─â, adic─â nu se mai elimin─â, iar digestia se desf─â┼čoar─â greoi, proces cunoscut sub numele de ÔÇ×bil─â lene┼č─âÔÇť. Printre simptomele acesteia se num─âr─â ┼či grea┼úa, care poate da o stare accentuat─â de disconfort.

Ca s─â lini┼čte┼čti starea de grea┼ú─â, po┼úi s─â iei medicamente, multe din ele se g─âsesc ├«n farmacie ┼či le po┼úi cump─âra f─âr─â prescrip┼úie medical─â, care ameliorez─â simptomele de vom─â.

Momentul zilei ├«n care te confrun┼úi cu aceast─â stare de r─âu ├«┼úi poate indica ┼či cauza. Dac─â ┼úi se face grea┼ú─â la scurt timp dup─â ce ai m├óncat, grea┼úa sau v─ârs─âturile pot indica un ulcer. Starea de vom─â ap─ârut─â la c├óteva ore bune dup─â mas─â poate s─â fie un semn c─â suferi de o toxiinfec┼úie alimentar─â.

Afl─â pe clickpentrufemei.ro ┼či alte cauze care duc la apari┼úia senza┼úiei de grea┼ú─â