Cauze care declanşează senzaţia de greaţă

2 2 jpg jpeg

Printre cauzele cele mai comune ale senzaţiei de greaţă sunt răul de mare sau de mişcare, debutul unei sarcini, expunerea la anumite toxine chimice, stresul emoţional (frica), afecţiunile biliare, intoxicaţia alimentară, indigestia, precum şi mirosurile puternice.

Bila funcţionează deficitar În urma fiecărei mese, colecistul (adică vezica biliară) se contractă şi secretă bila în intestine, pentru a dizolva alimentele. Atunci când hrana este bogată în grăsimi, vezica biliară trebuie să lucreze suplimentar, eliminând în tubul digestiv o cantitate mai mare de lichid pentru a facilita digestia.

Uneori, bila se mai şi blochează, adică nu se mai elimină, iar digestia se desfăşoară greoi, proces cunoscut sub numele de „bilă leneşă“. Printre simptomele acesteia se numără şi greaţa, care poate da o stare accentuată de disconfort.

Ca să linişteşti starea de greaţă, poţi să iei medicamente, multe din ele se găsesc în farmacie şi le poţi cumpăra fără prescripţie medicală, care amelioreză simptomele de vomă.

Momentul zilei în care te confrunţi cu această stare de rău îţi poate indica şi cauza. Dacă ţi se face greaţă la scurt timp după ce ai mâncat, greaţa sau vărsăturile pot indica un ulcer. Starea de vomă apărută la câteva ore bune după masă poate să fie un semn că suferi de o toxiinfecţie alimentară.

Află pe clickpentrufemei.ro şi alte cauze care duc la apariţia senzaţiei de greaţă