Cât de rău este să dormi cu sutienul pus?

Pentru unele persoane este mult mai confortabil să poarte sutien în timpul somnului. Este acesta un obicei dăunător pentru sănătate?

„Unele femei au sânii foarte mari sau sensibili, iar dormitul cu sutien poate fi de ajutor și poate limita mișcările inconfortabile ale sânilor”, spune medicul Janet Yeh, specializată în chirugia sânului la Langone Hospital-Brooklyn, citată de Livestrong.com

femeie sutien png

Cele mai confortabile sutiene în timpul somnului sunt cele din bumbac. Foto: Shutterstock

Totuși, există o întreagă mitologie conform căreia dormitul cu sutien vă poate opri circulația și poate crește riscul de cancer. La polul opus, unii oameni spun că purtarea unui sutien în pat va preveni lăsarea firească a sânilor, produsă odată cu vârsta.

Potrivit Livestrong.com, majoritatea glumelor pe care le auzi despre purtarea sutienului noaptea nu sunt adevărate și nu vă faceți rău sânilor purtând un sutien în timpul somnului. Atâta timp cât se potrivește bine și nu este prea strâns, nu vă va afecta circulația și nici nu va împiedica creșterea sânilor, în cazul adolescentelor. Totuși,  țesăturile cu dantelă îți pot irita pielea, conform Johns Hopkins Medicine.

Nici în ceea ce privește cancerul de sân, sutienul nu poate fi incriminat, chiar dacă au existat  unele zvonuri că purtarea unui sutien cu sârmă ar putea bloca scurgerea lichidului limfatic și, la rândul său, ar putea alimenta creșterea tumorilor. Dar nu există dovezi științifice care să susțină această afirmație, potrivit BreastCancer.org.

Totuși, dacă încerci să previi sânii lăsați, dormitul cu sutien nu ajută. „Sânii se lasă pe măsură ce îmbătrânim, este un process natural pe care nu îl poate împiedica nimic”, spune dr. Yeh.

Confortul este cheia atunci când cauți sprijin pentru sâni pe  timp de noapte.

„Un sutien bine adaptat corpului, moale și cu putere de susținere ar fi cel mai potrivit pentru a dormi”, spune dr. Yeh. „Bumbacul este o țesătură potrivită, care este de preferat altor materiale”.

Feriți-vă și de sutienele cu fire de sârmă în cupe, acestea pot să împingă sânii, să-I strivească, să lase urme în carne sau să te incomodeze.

Citește și Boala de care regina Letizia suferă în tăcere. Este foarte dureroasă