Cât de bune sunt pastilele de slăbit?

1 2 jpg jpeg

Poţi slăbi fără efort?

Mirajul pierderii rapide a kilogramelor în plus îi atrage pe mulţi dintre noi. Înainte de a începe un tratament cu pastile de slăbit ar trebui să ştim cum se administrează şi care sunt efectele secundare.

Cum „funcţionează” pastilele de slăbit

Aceste medicamente conţin substanţe care topesc grăsimile şi grăbesc eliminarea lor din organism sau acţionează asupra centrilor nervoşi responsabili cu senzaţia de foame şi saţietate. Reţine însă că sunt inutile dacă nu ţii dietă, caz în care nu dai jos mai mult de două-trei kilograme.

Cere sfatul medicului!

De puţin timp a fost introdus în farmaciile de la noi primul medicament pentru slăbit care se vinde fără reţetă. Folosit în tratamentul obezităţii le adulţi, acesta trebuie asociat cu un regim alimentar moderat hipocaloric şi sărac în grăsimi. Medicamentul limitează absorbţia grăsimilor la nivelul intestinului, dar poate provoca tulburări digestive şi diaree. Aşadar, chiar dacă nu ai nevoie de o prescripţie medicală, consultă un nutriţionist care este în măsură să-ţi spună dacă ai nevoie de un tratament medicamentos.

Cand apelezi la pastile

Specialiştii consideră că trebuie să recurgi la un tratament medicamentos doar dacă este necesar să pierzi mai mult de 10 kilograme, iar dietele şi exerciţiile fizice nu au rezultatul scontat.

Numeroase efecte adverse

Fie că sunt medicamente sau suplimente alimentare, pot provoca nervozitate, tremurături, diaree, febră, depresie, căderea părului, impotenţă, insomnii sau creşterea tensiunii arteriale. Iar produsele care influenţează apetitul pot da chiar dependenţă. Nu depăşi doza recomandată pe prospect pentru că şi plantele pot avea efecte adverse.

Ceaiurile sunt mai sigure?

Cele mai multe ceaiuri au efecte laxative sau diuretice (cresc cantitatea de apă eliminată din organism), iar pe termen lung dăunează organismului deoarece provoacă deshidratare, diaree, crampe şi cresc tensiunea arterială. Eliminarea apei din organism nu echivalează cu pierderea ţesutului adipos. Aşadar, ceaiurile nu sunt recomandate pentru controlul greutăţii.