Care sunt cauzele apariţei ulcerului?

1 2 jpg jpeg

Bacteria responsabil─â pentru provocarea acidului gastric, implicit a infec┼úiei ├«n organism se nume┼čte ,,Helicobacter Pylori". ├Än afar─â de alimentele picante, abuzul de alcool sau medicamente, alte cauze care duc la producerea ulcerului duodenal sunt fumatul ┼či interven┼úiile chirurgicale care provoac─â aciditate ├«n stomac.

Simptomele cele mai frecvente sunt durerile abdominale constante, pierderea poftei de m├óncare ┼či sc─âderea ├«n greutate.

Bacteria Helicobacter Pylori

Infec┼úia cauzat─â de aceast─â bacterie este cea mai frecvent─â ├«n cazul leziunilor stomacale. Ea distruge mucoasa ┼úesutului duodenal ┼či provoc─â inflama┼úii.

Nu toate persoanele care posed─â acest tip de bacterie dezvolt─â ├«n organism ulcerul. Doar c─â ├«n momentul multiplic─ârii bacteriei foarte rapid, mucoasa stomacului se deterioreaz─â ┼či provoac─â ulcerul. Pepsina si acid peptic

Acestea sunt fluide puternice, care sunt produse ├«n mod obi┼čnuit ca r─âspuns la alimentele pe care le-am m├óncat. Pepsina ┼či al┼úi acizi sunt necesari pentru digestie.

De obicei, stomacul produce un lubrifiant care protejeaz─â ┼úesuturile. Ea produce, de asemenea, bicarbonat pentru a neutraliza formarea acidului. Circula┼úia s├óngelui ├«n stomac ajut─â la re├«nnoirea ┼či repararea ┼úesurilor stomacului. ├Äns─â, atunci c├ónd exist─â probleme, riscul apari┼úiei ulcerului reapare.

Medicamentele anti-inflamatorii

Medicamente anti-inflamatorii, precum aspirina, ibuprofenul sunt cunoscute ca medicamente care provoc─â ulcerul gastric dac─â sunt administrate pe o perioad─â mia lung─â de timp ┼či ├«n cantitate mare.

Persoanele care sufer─â de stres prezint─â un risc mai mare de de a face ulcer.

Cei care au suferit o intervenţie chirurgicală, de asemenea, riscă să dezvolte ulcer .

Alcoolul a fost considerat unul dintre motivele apari┼úiei ulcerului gastric, de┼či nu a fost g─âsit─â ├«nc─â nicio dovad─â concret─â. Cert este ├«ns─â c─â, oamenii care sufer─â de ciroz─â hepatic─â, cauzat─â de alcoolism, prezint─â un risc major de ulcer. Fumatul, de asemenea, cre┼čte ┼čansele de a dezvolta orice boal─â a corpului, precum ┼či cel de apari┼úie a ulcerelor.

Cite┼čte ┼či:

Cele mai bune remedii pentru durerile de stomac

Arsuri la stomac? Iat─â cum le ┬źstingi┬╗!