Care este diferenţa între durerile de rinichi şi cele de coloană

1 2 jpg jpeg

Durerile cele mai dese de spate sunt localizate la nivel cervical, din cauza poziţiei de la birou cel ami adesea, sau la nivel lombar, în partea de jos a spatelui.

Aceste tipuri de dureri pot apărea oricând pe parcursul vieţii şi pot de asemenea să fie un semnal al unui organ ce nu funcţionează corespunzător. Spre exemplu durerile resimţite în zona lombară pot să fie cauzate de anumite probleme de la nivelul rinichilor.

În plus, anumite afecţiuni dintre care spondiloza lombară sau lombosciatica sunt denumirile mai ample ale unei dureri de spate profunde localizată în regiunea lombară.

Cum se manifestă durerea de coloană

2 jpg jpeg

Dacă resimţi o durere profundă la nivelul spatelui imediat după o mişcare bruscă sau după ce ai ridicat o greutate fără a ţine cont că trebuie să flectezi genunchii astfel încât trunchiul să fie cel ce susţine greutatea şi nu coloana, sau dacă ai stat mult timp în frig atunci clar că durerea este la nivelul vertebral.

Orice traumatism oricât de mic ar fi, reprezintă un şoc pentru spatele tău.

Durerile la nivelul coloanei cedează adesea dacă stai pe loc repaos sau mai ales la orizontală. Există cazuri în caree durerile de spate mai ales cele din zona inferioară radiază spre picior în jos din cauza afectării nervului sciatic.

Află ce legătură există între limonadă şi pietrele de la rinichi AICI

Durerea de rinichi radiază spre organele genitale

1 2 jpg jpeg

Frigul sau temperaturile extreme sunt un pericol pentru sănătatea ta, astfel că, dacă ai stat ceva timp cu picioarele pe ceva rece sau ai stat ud la picioare, te poţi confrunta atât cu dureri de spate, cât şi cu dureri de rinichi.

Spre deosebire de durerea de coloană, când se produce un dezechilibru la nivelul rinichilor, durerea nu dispare la repaos, adesea cu greu poţi găsi o poziţie în care să nu resimţi durerea.

În plus, apare şi nevoia de a urina mai des, aceasta având în cazul de faţă o culoare mai închisă fiind posibilă chiar prezenţa usturimii la urinare.

Dacă deja te confrunţi cu prezenţa junghiurilor în spate, nu mai aştepta şi mergi de urgenţă la medic, acest semnal apare în cazul în care sunt prezente afecţiuni cronice la nivelul rinichilor.

Ţinând cont de faptul că rinichii sunt precum un filtru pentru organismul uman, ei au rolul de a filtra sângele de toxine şi de a elimina surpusul de apă, aşă că evită să bei apă într-un mod exagerat. Altfel rişti să pui o presiune şi mai mare pe rinichii tăi.