Când durerea ta de spate înseamnă ceva grav?

Durerea de spate afectează aproape jumătate din populație, dar nu este mereu un simptom grav, ci poate fi o problemă pasageră

Află de la un chirurg neurolog când durerea de spate este o problemă reală și care sunt situațiile în care, tot ai nevoie sunt câteva minute bune în care să stai intins.

shutterstock_sedentarism_fata la birou_sedentara.jpg

Durerea de spate poate fi trecătoare, sau un simptom al unor afecțiuni grave. Foto: Shutterstock

David Wells-Roth, MD, neurochirurg la Premier Brain & Spine din New Jersey, împărtășește primele cinci semne de avertizare că durerea de spate ar putea fi un simptom al unei probleme de sănătate mai serioase.

Durerea nu dispare

„Dacă ai încercat tratamente la domiciliu, dar partea superioară a spatelui continuă să doară, poate fi un semn al unei tumori pulmonare”, spune dr. Wells-Roth. „Cele mai multe tipuri de dureri de spate se atenuează sau ameliorează cu medicamente pentru durere, terapii cu obiecte calde și reci și tratamente de autoîngrijire.”

Potrivit specialiștilor, durerile osoase pot fi, uneori, un simptom al cancerului pulmonar avansat sau al altor tipuri de cancer. Pierderea în greutate, durerea în piept și slăbiciunea sunt, de asemenea, simptome ale cancerului pulmonar care sunt adesea ignorate. „Dacă durerea persistă, este important să fii evaluat de un specialist.”

Durere laterală

Pietrele la rinichi pot fi agonizante și pot duce la dureri de spate, spune Dr. Wells-Roth. Alte semne de avertizare ale pietrelor la rinichi includ durere în lateral și  sub coaste, precum și disconfort în timpul urinării.

Slăbiciune la nivelul picioarelor

„Acest lucru, combinat cu durerile de spate, poate fi un semn al unei leziuni neurologice”, spune dr. Wells-Roth.

Dacă aveți dureri care se mișcă de la piept la spate, dr. Wells-Roth spune că aceasta se poate datora unei afecțiuni numită costocondrită, „o inflamație a cartilajului care vă conectează coastele de stern”. Acest lucru poate fi cauzat de ridicarea de obiecte grele, infecții respiratorii și leziuni toracice.

Când respirația profundă doare

Dacă simți dureri de spate atunci când respiri profund, poate fi semnul unei embolii pulmonare. „Apelați imediat un medic”, spune dr. Wells-Roth.

Citește și Ce simptome dă cancerul de colon?