Alimente pe care ar trebui să eviți să le consumi pe stomacul gol

Potrivit experților în sănătate, prima băutură sau hrană a zilei poate să fie o contribuie la îmbunătățirea sănătății generale prin furnizarea de nutrienți, sau poate provoca disconfort și afecțiuni digestive. Iată câteva alimente pe care trebuie să eviți să le consumi pe stomacul gol.

cafea jpg

​Deși stimulează sistemul nervos și ne ajută să ne trezim, cafeaua poate provoca neplăceri pe stomacul gol. Foto: Shutterstock

Cafea​

Consumul de cafea pe stomacul gol este un ritual zilnic pentru multe persoane, dar consumul de cafea neagră sau cafea cu lapte poate stimula producția de acid în stomac, ceea ce poate duce la indigestie și disconfort.

Mâncăruri prăjite​

Consumul astfel de gustări dimineața te poate face să te simți umflat pe tot parcursul zilei, asta din cauza conținutului mare de uleiuri și grăsimi, care pot fi grele pentru stomac. Consumul lor pe stomacul gol poate duce la indigestie și te poate face să te simți letargic.

Citrice​

Începerea zilei cu citrice poate declanșa refluxul de acid, poate duce la disconfort și arsuri la stomac. În unele cazuri, aceste alimente pot interacționa cu acizii digestivi din stomac și pot duce la hiperaciditate și pot cauza ulcere.

Banane

Unii oameni pot experimenta disconfort atunci când mănâncă banane pe stomacul gol, datorită conținutului lor ridicat de magneziu și potasiu.

​​Roșii​

Sunt acide și consumul lor sub formă de salate, suc sau smoothie-uri poate duce la reflux de acid atunci când le mănânci sau bei pe stomacul gol.

Mâncăruri picante

Condimetele la masa de dimineață pot irita mucoasa stomacului și pot duce la indigestie sau arsuri la stomac.  

Sursa: Times