Ai obrajii roşii? Atenţie la tiroidă!

1 2 jpg jpeg

Palmele calde şi umede, însoţite de tremurul manii, pot indica o hipertiroidie, în timp ce aceleaşi semnale, dar de data aceasta vorbim de mâini reci, pot arăta anxietate.

Culoarea unghiei. Unghiile foarte deschise la culoare pot să indice anemie. Unghiile gri-albăstrui pot fi semnul unei boli de inimă, iar petele maronii, semn de psoriazis.

Obrajii roşii şi pielea albă pot fi considerate un ideal de frumuseţe, dar, din păcate, şi indiciul unei boli tiroidiene.

Coşurile sub piele. Depunerile de grăsime apărute în jurul ochilor pot fi rezultatul unui nivel crescut de colesterol.

Părul facial în exces şi acneea apar şi în sindromul ovarului polichistic (chisturi dezvoltate pe ovare). Aceasta este una dintre cele mai des întâlnite dereglări hormonale la femei şi este cauzată de producerea de hormoni androgeni în exces de către ovare şi glandele suprarenale.

Aftele. Ulceraţiile gurii sunt foarte des întâlnite şi nu semnalează decât o perioadă de imunitate scăzută. Prezenţa lor neîntreruptă sau frecventă poate fi semnul unei boli cronice, precum sindromul intestinului iritabil sau al unor uretrite nespecifice.

Vasele de sânge mici, sparte, care se albesc la presiune, sunt des întâlnite în sarcină sau în cazul unei afecţiuni a ficatului.

Lobul urechii. Persoanele cu pliuri pe lobul urechii prezintă un risc mai mare de a dezvolta o boală de inimă, iar umflăturile din această zonă sunt semnul gutei cronice.

Gleznele, gambele şi picioarele umflate pot fi semnul retenţiei de apă sau al faptului că aţi stat prea mult în picioare. Uneori pot indica şi afecţiuni, cum ar fi tromboza venoasă.