Afecţiuni cauzate de munca de birou

1 2 jpg jpeg

Mai mult de atît, statul prelungit într-o poziţie incorectă poate să provoace bursită sau chiar şi artrită.

Un alt aspect de care trebuie să ţii cont este acela că microbii sunt peste tot la birou. De la tastatură unde putem găsi adevărate focare de infecţie, până la clanţe, butoanele lifturilor.

Sindromul de tunel carpian

Scrisul la tastatură poate favoriza apariţia sindromului de tunel carpian, o afecţiune ce provoacă dureri la nivelul încheieturilor, în unele cazuri chiar şi a braţelor.

Spasme musculare şi dureri cronice de cap

Munca de birou presupune şi o ţinută adecvată, iar tocurile ar trebui să fie nelipsite. Utilizarea lor pe termen lung poate provoca spasme musculare la nivelul gambelor mai ales, dar şi dureri de cap, datorită poziţiei incorecte a coloanei.

Afecţiuni olfactive

Statul cu ochii în calculator o perioadă îndelungată zi de zi poate avea un efect negativ asupra vederii, provocând totodată şi cumplitele migrene. Chiar daca aceste efecte sunt temporare, riscul este unul foarte mare ca în timp să devină permanente.

Creşterea în greutate

Nu puţine sunt zilele în care termenele limită ne dau mari bătăi de cap, astfel că masa de prânz se transformă într-o gustare rapidă în faţa monitorului. În acest fel nu mai suntem atenţi la ceea ce mâncăm, iar stresul că trebuie să terminăm într-un timp anume ne poate face chiar să sărim peste mesele din timpul zilei. Acest fapt, bineînţeles, ajută la dereglarea organismului.

Infertilitate

Unul din marile dezavantaje ale electronicelor este acela că ţinute pe braţe sau în poală pot provoca diverse probleme la nivelul pielii şi dereglări asupra organismului, iar căldura constantă pe care acestea o degajă pot reduce fertilitatea, mai ales în rândul bărbaţilor.

Boli de inimă

Atunci când stăm mai mult timp jos, sângele curge mult mai lent iar muşchii ard mult mai puţine calorii decât dacă am avea un job care ar putea îmbina statul la birou cu plimbări scurte şi dese.

Sedentarismul are de două ori mai multe şanse să declanşeze o boală de inimă.

O circulaţie periferică deficitară

Cele opt ore de birou petrecute pe scaun ajută ca fluidele din organism să se acumuleze la nivelul picioarelor, fenomen care poate provoca de la glezne umflate până la varice.

Probleme ale coloanei

Activitatea desfăşurată zilnic la birou duce la formarea unei coloane vertebrale inflexibile. Datorită faptului că atunci când stăm pe scaun nu mişcăm foarte mult coloana vertebrală, în timp aceasta devine inflexibilă şi uşor de vătămat. În momentul deplasării, discurile intervertebrale se întind şi se contractă absorbind sângele şi substanţele nutritive proaspete. Când stăm jos aceste discuri sunt strivite inegal şi îşi pierd din spongiozitatea lor.

Persoanele care stau perioade lungi pe scaun au cele mai mari şanse de a suferi de hernii de disc lombare.

În cazul în care faceţi parte din categoria oamenilor ce fac muncă de birou trebuie să ştiţi că o poziţie corectă de stat pe scaun este aceea în care coatele sunt îndoite la 90 de grade, umerii relaxaţi, braţele pe lângă corp şi toată talpa este menţinută pe podea. De asemenea, trebuie specificat faptul că micile pauze în care vă ridicaţi de la birou să mergeţi după un pahar cu apă, sau să anunţaţi un coleg care îşi are biroul în celălalt capat al holului, vă poate fi de mare ajutor în combaterea afecţiunilor mai sus descrise.