Aceste suplimente îți reduc colesterolul

Colesterolul este o substanță grasă care se poate acumula în sânge dacă o persoană mănâncă alimente grase, nu face mișcare, este supraponderală, fumează și bea alcool. Este important să tratezi colesterolul ridicat, deoarece poate crește riscul de probleme de sănătate care pun viața în pericol, cum ar fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Pe lângă consumul de alimente mai puțin grase, exercițiile fizice mai intense, renunțarea la fumat și reducerea consumului de alcool, dr. Oliver Guttmann, medic cardiolog de la Spitalul Wellington, recomandă adăugarea de suplimente în rutina ta zilnică de îngrijire.

Pentru început, dr. Guttmann recomandă să iei omega-3, acizi grași omega-3 din suplimentele cu ulei de pește, cunoscuți pentru susținerea sănătății inimii. Dr Guttmann a spus: „Acizii grași omega-3 sunt benefici pentru inimă, deoarece reduc inflamația și îmbunătățesc funcția vaselor de sânge”.

Dr. Guttmann a mai spus să iei în considerare luarea de steroli și stanoli vegetali. El a explicat: „Sterolii și stanolii din plante ajută la scăderea colesterolului „rău” LDL prin blocarea absorbției acestuia. Fibrele solubile, cum ar fi psyllium, sub formă de supliment se leagă de colesterol, făcându-l mai ușor de eliminat de către organism. Suplimentele de usturoi pot reduce producția de colesterol în ficat.”

peste gras jpg

Acizii grași Omega-3 din pește, prezenți și în suplimentele cu ulei de pește sunt cunoscuți pentru susținerea sănătății inimii

În cele din urmă, dr. Guttmann a recomandat niacina. 

El a spus: „Niacina crește colesterolul „bun” HDL și scade colesterolul „rău” LDL. Colesterolul „rău” se referă la colesterolul cu lipoproteine cu densitate scăzută (LDL-C), un tip de colesterol care poate contribui la formarea plăcii în artere, ceea ce duce la un risc crescut de probleme de sănătate a inimii.”

Deși aceste suplimente sunt adesea folosite pentru a gestiona colesterolul ridicat, merită remarcat că ele pot juca, de asemenea, un rol în prevenirea nivelurilor crescute de colesterol, a spus dr. Guttmann. Ele nu trebuie privite ca un substitut pentru un stil de viață sănătos.

El a adăugat: „Menținerea unei alimentații adecvate și implicarea în activitate fizică regulată este importantă, deoarece acești factori de stil de viață sunt esențiali pentru sănătatea cardiovasculară generală. Dacă aveți nelămuriri sau întrebări cu privire la gestionarea colesterolului sau suplimentele dvs., merită să le discutați la următoarea întâlnire cu medicul de familie.”

Cât de des ar trebui luate aceste suplimente?

Este important să iei doza recomandată de pe eticheta suplimentului sau conform recomandărilor de către medicul de familie, a spus dr. Guttmann.

Deși ajută la gestionarea colesterolului ridicat, nu pot contribui și la prevenirea acestuia, a spus dr. Guttmann. El a adăugat: „Pe lângă suplimentele acestea, a mânca corect și a rămâne activ sunt, de asemenea, vitale.Amintiți-vă, suplimentele sunt destinate să completeze un stil de viață sănătos, mai degrabă decât să servească drept înlocuitori. Ele lucrează alături de o nutriție bună și de exerciții fizice regulate.”

Sursa: Express