Aceste obiceiuri îţi pot afecta iremediabil vederea!

1 2 jpg jpeg

Cafeaua este bună dimineaţa după ce ai luat micul dejun, mirosul său plăcut te ajută să te pregăteşti pentru o nouă zi, însă în cazul în care depăşeşti o ceaşcă pe zi şi în plus mai şi fumezi, aceste două tabieturi vor contribui esenţial la strângerea vaselor de sânge, vor creşte presiunea oculară şi, implicit, riscul de orbire.

Tot ce primeşti din exterior poate fi un posibil pericol pentru sănătatea ta, mai ales dacă cu asta începi şi îţi termini ziua.

Cafeaua creşte riscul de glaucom

Cu cât bei mai multe cafele pe zi şi cu cât sunt mai tari cu atât mai mare este riscul să ajungi să te confrunţi cu glaucom. Acest aspect a fost observat şi ulterior publicat şi în revista ”Investigative Ophthalmology&Visual Science”.

Această boală degenerativă a nervului optic în timp va cauza pierderea definitivă a vederii. Cafeaua este recunoscută pentru gust, aromă, însă şi ea face parte din efectul de boomerang. Când este consumată în exces, efectele negatie nu întârzie să apară, mai ales pentru că face vasoconstrucţie şi în felul acesta va duce la creşterea tensiunii arteriale şi mai ales a presiunii intraoculare.

Dacă faci parte din categoria persoanelor cu probleme cardiace este bine să nu faci abuz de consumul de cafea sau tutun. Fumatul, viciul celor mai mulţi consumatori de cafea, poate fi şi el responsabil cu pierderea vederii centrale, mai ales la persoanele cu vârsta peste 50 de ani.

În plus, afectează şi alte organe printre care şi plămânii şi vasele sangvine.

Află care sunt exerciţiile care îţi menţin ochii sănătoşi AICI

Colesterolul, alimentaţia şi vederea

1 2 jpg jpeg

Cu cât este mai mare nivelul de colesterol din organism şi alimentaţia bogată în grăsimi, cu atât mai mare va fi valoarea tensiunii arteriale, aspect ce poate duce la accidente vasculare, în special la nivelul ocular şi astfel se pot produce leziuni ce îţi vor afecta vederea într-un mod iremediabil.

Încearcă să ai o alimentaţie cât mai sănătoasă, să diminuezi pe cât de mult posibil viciile şi să faci mişcare. Sportul va contribui esenţial la menţinerea unui echilibru al sănătăţii tale atât fizice cât şi mentale.

Excesul de medicamente

Pentru cea mai mică formă de durere există o pastilă ce poate fi luată de la farmacie, administrarea medicamentelor după ureche poate avea consecinţe nefaste asupra sănătăţii tale.

Din păcate, puţini oameni sunt cei care citesc cu adevărat prospectul medicamentelor, în ele este specificat că este posibil să te confrunţi cu posibile pierderi de vedere sau tulburări.

Un asemenea efect îl au şi anticoncepţionalele, antidepresivele, somniferele sau chiar tratamentele pentru ulcer.

În mare parte pastille contribuie la apariţie hipertensiunii,iar acest aspect poate duce la afecţiuni mai grave mai ales dacă există deja un fond sensibil sau alte afecţiuni vasculare sau cardiace.

Practic, tot organismul se află într-o perfectă armonie şi când apare o problemă sau un dezechilibru, acesta se va resimţi şi în alte aspecte.